“Bu zafer; hakkın, adaletin, hürriyetin, bağımsızlığın zaferidir”

18 Mart 2016 14:45

Isparta Baro Başkanı Av.Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Gökmenoğlu’nun mesajı şöyle: “Bugün 18 Mart… Çanakkale Zaferi"nin 101.yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü bir kez daha idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

Çanakkale Savaşları, yüzyılın en büyük, en onurlu özgürlük mücadelesinin verildiği savaşlardan birisidir. Çanakkale Cephesi'nde kahraman ordumuzun verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin de akışını değiştirmiştir.

Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, Türk Milletinin kahramanlık ve fedakarlıklarının Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde doruk noktasına ulaştığı bir azmin eseridir. Her siperde destan yazan; kadın, erkek, genç, yaşlı demeden yokluklar içindeki bir milletin emperyalist güçlere karşı kazandığı zaferdir Çanakkale.

 101 yıl önce tam da bugün 18 Mart 1915’de, Çanakkale Boğazı’na dayanan düşman gemilerinin Türk askerinin muazzam müdafaası karşısında ağır kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kaldıkları gündür Çanakkale.

 Çanakkale Boğazı’nı gemilerle geçemeyeceklerini anlayan düşman kuvvetleri, bu kez vatan topraklarımızı karadan girerek işgal etmeyi düşünmüşler ve 25 Nisan 1915 günü karadan çıkarma yapmaya başlamışlardır. Böylesi bir günde cephanesi biten askerlerine karşı 19. Tümen Komutanı Mustafa Kemal -Süngü tak- emrini vererek yıllarca Türk Milletinin hafızasından silinmeyecek olan “Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir.” sözlerini söylemiştir. Böylece o güne kadar tarihin yaşanmış en büyük siper savaşı başlamış, uzun süren mücadeleler sonrasında ise 250 binin üzerinde askerimiz şehit olmuş ve bugün Anadolu topraklarında bağımsız olarak yaşamamızı sağlayacak olan büyük bir zafer kazanılmıştır. Bu zafer; hakkın, adaletin, hürriyetin, bağımsızlığın zaferidir.

Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin canı pahasına mücadele edeceğinin en dikkat çekici örneğidir. Bağımsızlığımızı savunmak, yurt topraklarımızı korumak için Çanakkale’de destan yazan kahraman Mehmetçik’in bu mücadelesi özgürlük arayışındaki diğer uluslara da ilham kaynağı olmuştur.

Bu güzel topraklar, bu cennet vatan, canını seve seve ortaya koyan şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere armağanıdır. Türk ulusu birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelmiş, hiçbir zaman esaret altına girmemiş ve her zaman tarihe yön veren parlak zaferlere imza atmıştır. "Çanakkale Geçilmez" dedirten kahramanlarımız, milletimizin gücünü tüm dünyaya bir kez daha duyurmuş, vatana sahip çıkma ve özgür yaşama kararlılığımız güçlü biçimde ortaya konulmuştur. Çanakkale'de ortaya konulan ruh, milli mücadelede de kendini göstermiş, bütün fertleriyle el ele veren milletimiz Gazi M. Kemal önderliğinde nihai zafere ulaşmıştır.

Bu kutsal vatan topraklarına kanlarıyla hayat veren, canlarıyla can katan aziz şehitlerimizin hatırası önünde minnet ve şükranla eğiliyor; bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

 Çanakkale Geçilmez .! diyen kahraman gazilerimiz, gençliğine doyamadan vatan için canını veren aziz şehitlerimiz!

Ruhlarınız şad olsun… 

Bu haber 705 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...