“Güvenli bir ülkede yaşamak en tabii hakkımız ve beklentimizdir”

17 Mart 2016 19:00

CHP Isparta İl, İlçe ve Kadın Kolları teşkilatları önceki gün Kaymakkapı Meydanında bir araya gelerek, Ankara Güvenpark’ta meydana gelen terör saldırısını kınadı. 

CHP İl Başkanı Eyup Ersoy burada yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin başkentinde hem de en güvenli olması gereken şehrinde son beş (5) ayda 3 intihar saldırısı ve canlı bomba ile terör olayları meydana gelmiştir. Türkiye’nin başkentinde sadece bu terör olaylarında (178) Güvenlik mensubu ve vatandaş katledilmiştir. Herkesin malumu son olay 13 Mart 2016 günü meydana gelmiştir.
Bizler bugün de dün olduğu gibi yine her türlü terörü lanetlemek için buradayız. Maalesef bizler sade vatandaş olarak ancak teröre karşı ancak bu tür eylemlerle tepkimizi koyabilmekteyiz.
Güvenli bir ülkede yaşamak en doğal hakkımız ve beklentimizdir. Bunu sağlamak da devlete hükümet edenler,istihbarat teşkilatları ve güvenlik güçlerinin görevidir.Ne yazık ki İstihbarat teşkilatlarımız Parti binalarını ve muhalif partilileri takip etmekten asli görevi olan milli güvenlikle ilgili görevlerini yapamamaktadır. Dünyada tüm demokratik ülkelerde istihbarat hükümetlerin değil, devletin ve halkın güvenliği ve bekası için çalışır. Güvenlik güçlerimiz de ülkenin bir çok yerinde neredeyse kendini dahi korumaktan aciz duruma sokulmuştur. Yurt içinde ve ulusal güvenlik bağlamında koruyucu ve önleyici tedbirler alma imkanımız ortadan kalkmıştır.
Evet hepimiz öfkeliyiz, üzgünüz, kederliyiz. Ülkenin her yerinde askerimiz, polisimiz şehit edilmekte. Masum halkımız katledilmeye devam etmektedir.
Kürt açılımı adı altında başlayan, demokratik açılım ve çözüm süreci olarak bugünlere gelen, izledikleri yanlış iç ve dış politika nedeni ile terörün tırmanmasına neden olan ve ülkeyi kana bulayan sorumluları buradan kınıyoruz.
Mevcut AKP iktidarının ikircikli politikaları yüzünden Türkiye Cumhuriyeti devletinin itibarı sıfırlanmıştır. Terör örgütlerini muhatap alarak işbirliği yapan, Ortadoğu’yu bilmeksizin mezhepsel yaklaşımlar sergileyen sığ ve hayalci dış politika, bizi bir yandan dünyada yalnızlığa itmiş, diğer yandan terör örgütlerinin her zamankinden daha çok hedefi haline getirmiştir.
Terör her kim ve nereden gelirse gelsin, ister sağ ideoloji, ister sol ideoloji, ister dini motifli, ister etnik motifli olsun her türlü terör olaylarını binlerce defa lanetliyoruz. Her kim terörden medet umuyor ve terör olayları ile masum halkımızın kanı üzerinden siyasi gelecek hesabı yapıyorsa dünyanın en namussuzu ve alçağıdır.
Hükümetlerin görevi terörle teröristle müzakere etmek değil, mücadele etmek, bu alçakları bulup çıkarmak, terör ve teröriste fırsat vermemektir. AKP hükümeti bu görevini layıkı ile yerine getiremediği ve halkını koruyamadığı bilinen bir gerçektir.
Hükümet hem dış siyasetini hem iç siyasetini baştan sona revize etmeli, kurucu ilkelere dönmeli ayrıştırıcı değil bütünleştirici bir siyaset gütmelidir. Bunu da beceremiyorsa istifa etmeli, ülkeyi yönetebilecek kadroların iktidara gelmesi sağlanmalıdır.
Bu güne kadar yaşanan tüm terör olaylarında hayatlarını kaybeden masum vatandaşlarımıza ve şehit olan güvenlik güçlerimize rahmet, yakınlarına ve yüce ulusumuza baş sağlığı diliyoruz.
Kim ne derse desin,b iz halkımıza doğruları söylemeye devam edeceğiz. Ülkenin harmilerin, yalancıların, din bezirganlarının, karanlık ilişkiler içerisinde terör örgütleri ve teröristlerle pazarlık yapanlardan, halkın can ve mal güvenliğini hiçe sayarak siyasi gelecek hesabı yapanlardan kurtulması için yılmadan ,usanmadan, korkmadan mücadelemiz devam edecektir”.

 

Bu haber 701 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...