Hac kayıtları 18 Mart’a kadar devam edecek

14 Mart 2016 19:13

Kur’ada adı çıkan hacı adayları için hac kesin kayıtları başladı. Adaylar, 18 Mart tarihine kadar il ve ilçe müftülüklerine başvurarak kayıtlarını yaptıracak. 

Kayıtların, 2 Mart’ta Ankara’da çekilen kur’a sonucu belirlenen sıraya göre yapılacağını ifade eden İl Müftü Yardımcısı Yasin Yıldız, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Bilindiği gibi 2016 yılında hacca gitmek isteyen vatandaşlarımızın hac ön kayıtlarını 17 – 28 Ocak 2016 tarihleri arasında almıştık. Bu doğrultuda toplam 5 bin 539 vatandaşımız ön kayıt yaptırmıştı. İl ve ilçe müftülüklerimize müracaat ederek geçen yıllardan kayıtları varsa kayıt yenileme, kayıtları hiç yoksa ön kayıt şeklinde iki kategoride yapılmıştı.
2016 yılı hac organizasyonu çerçevesinde ön kayıt yaptıran vatandaşlarımız 2 Mart 2016 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlımız tarafından Ankara’da bilgisayar ortamında kura çekimi gerçekleştirilerek ön kayıt yaptıran vatandaşlarımızın kesin kayıt sıralamaları da belirlendi.
Bu doğrultuda hac kesin kayıtları bugün itibariyle başlamış bulunmaktadır. Kayıtlar bugünden itibaren yani 7 – 18 Mart tarihleri arasında yapılacaktır. Bu süre zarfında, Diyanet İşleri Başkanlığımızın ilk etapta ilimize verdiği 476 kişilik hac kontenjanı çerçevesinde kayıtları almaya başladık. Bilindiği gibi, Diyanet İşleri Başkanlığımızın verdiği kontenjan miktarının % 60’ını biz yani İl Müftülükleri, % 40’ını ise hac organizasyonu yapmaya yetkili A Grubu Seyahat Acentaları kayıt edeceklerdir. Buna göre; kur’aya göre yapılan kayıtlar neticesinde sıralamada ismi olan hacı adaylarımızdan 399’i Normal Tip hac organizasyonuna, 67’si Müstakil Tip hac organizasyonuna ve 1’i de Otel Tip hac organizasyonuna kaydı yapılacak.
Böylece kesin hac kayıt süresi içerisinde toplam 467 hacı adayımız kesin kaydını yaptırmış olacak. Eğer, ilimize ek hac kontenjanı verilirse bu hacı adaylarımızın kaldığı sıralamadan yedeklerden verilen kontenjan kadar kayıt almaya devam edeceğiz. Kesin kayıt yaptıracak hacı adaylarımız kendilerine verdiğimiz formu doldurarak ve talep edilen parayı ilgili bankaya yatırarak kayıtlarını yaptırabileceklerdir” dedi.

 

Bu haber 817 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...