“Allah Necip Türk Milletine İstiklal Marşını yazdırmasın”

12 Mart 2016 10:11

Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız İstiklal marşının Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 95 yılında bir mesaj yayınladı. 

Parlakyıldız mesajında; “Hem fikri, hem zikri ile, söyleminden eylemine kadar tam bir milliyetçi insanın milli nitelikler taşıyan bir şiiridir İstiklal Marşı….
İstiklâl Marşı, milletimizin kanadının kırıldığı, kapana kıstırılmaya çalışıldığı, dört bir yanının işgalciler tarafından kuşatıldığı anda bile; yılmadan, umudunu kaybetmeden, hürriyet inancını yitirmeden tek yürek olarak nasıl kahramanca çarpıştığının destanıdır.
İstiklâl Marşı, Türk milletinin mücadeleci ruhunu, bağımsızlık aşkını, sömürgeci güçlere karşı dik duruşunu yansıtan eşsiz bir eserdir.
Büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklâl Marşı, 12 Mart 1921 yılında TBMM’de kabul edilmiştir. İstiklâl Marşımızın kabulünün 95’ıncı yıldönümünü kutluyoruz.
“Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak” sözleriyle BAYRAK İNMEZ; “Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli- ebedi yurdumun üstünde benim, inlemeli …” sözleriyle EZAN DİNMEZ ;
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda… Fışkırır ruh-ı mücerred gibi yerden naaşım” sözleriyle ŞEHİTLER ÖLMEZ;
“Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın… / Verme –dünyaları alsan da- bu cennet vatanı” sözleriyle VATAN BÖLÜNMEZ;
“ Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” sözleriyle TÜRK YENİLMEZ, ESİR EDİLMEZ demek istemiştir., bu şekilde güzel yurdum üzerinde hesabı olan düşmanı uyarmaya, hitap ettiği necip Türk milletinide uyandırmaya çalışmaktadır…
95 yıllık süreçte birçok badire atlatan ülkemiz, bugün hiç olmadığı kadar bölücü söylemler ve ihanet çeteleri tarafından kıskaca alınmaya çalışılmaktadır. Türkiye’nin üniter yapısını bozmaya, birlik ve bütünlüğünü dinamitlemeye, huzuruna sekte vurmaya çalışanlar bilmelidir ki son söz henüz söylenmemiştir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere yadigâr bıraktığı miraslarına sahip çıkacağımıza söz verdik sözümüz tutmak için çalışmalarımız devam edecektir. İhanet çeteleri ve onların iş birlikçileri bilmelidir ki ayranı kabaran bir toplum durdurulması zor bir güç meydana gelir, o gücün önünde hiçbir güç ve kuvvet duramaz. Ancak, hür yaşamayı hayat felsefesi haline getiren milletimiz çirkin tezgâhlara gereken karşılığı vermekte, teröre, sömürgeci zihniyete, dirliğimize saldıranlara, insanlarımız arasına nifak tohumları ekenlere karşı yek vücut olmaktadır. Ülkemiz üzerindeki bu karanlık örtünün kalkacağına ve ferasetini kaybedenlerin, mandacılığı hortlatmaya çabalayan güçlerin, terörü besleyen ve büyüten yapının bir gün hareket alanı bulamayacağına yönelik inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle rabbim Necip Türk Milletine İstiklal Marşını yazdırmasın.
Dernek üyelerimiz, yönetim kurlumuz ve Türk dünyası adına kamu oyuna saygı ile duyurulur”.

Bu haber 830 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...