GSF "Üniversiteyi Halkla Buluşturan Projeleri"ni Tanıttı

12 Mart 2016 10:08

1994 yılından bu yana yenilenerek gelişimine devam eden Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, sanat yoluyla şehrine ulaşmayı amaçlıyor.

Bu amaç çerçevesinde; Türkiye'ye özgü şarkı ve türküleri evrensel tınılarla sentezleyen Oda Orkestrası’nı ilçelerdeki müzikseverlerle buluşturmaya yönelik bir turne programı hazırlandı.
Oda Orkestrası Turne Programı ile önümüzdeki günlerde Güzel Sanatlar Fakültesince gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi.
Toplantı öncesinde katılımcılara Sahne Sanatları Bölümü tarafından “Dünya Hepimizin” isimli performans; Oda Orkestrası tarafından da bir müzik dinletisi sunuldu.
Daha sonra Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirilen toplantıda söz alan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Zihni Tunca, Sahne Sanatları Bölümü tarafından hazırlanan “Tasvir-i Temaşa” adlı oyunun gördüğü yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek üniversitenin ve şehrin kültürel yaşamına katkı sağlayacak projelerin diğer bölümler tarafından düzenlenen etkinliklerle devam edeceğini belirtti.
“Üniversiteyi Halkla Buluşturma” projesi kapsamında Isparta’nın ilçelerde yer alan meslek yüksekokullarında müzik dinletileri düzenlenmeye başlandığını söyleyen GSF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yüksel Pirgon, Oda Orkestrasınca düzenlenen turne programının kendi kültürümüzden doğan öz müziğimizin evrensel ilkelerle işlenmiş halini hem de klasik müziğin seçkin örneklerini ilçe halkına taşımayı amaçladığını ifade etti.
Konuşmasında sevgi ve saygının insan hayatında önemli bir yerde olduğunu belirten Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nil Ünlü Aycıl, Oda Orkestrası’nın müzikleriyle katkı sağladığı ve mülteciliği anlatan “Dünya Hepimizin” adlı çalışmalarını “Art Ankara Çağdaş Sanat Fuarı”nda gösterime sunacaklarına dikkat çekerek 27 Mart Dünya Tiyatro gününde sahnelenecek oyun hakkında bilgi verdi.
Aycıl, genç tiyatro sanatçılarını destekleyerek oyunculuk, oyun yazarlığı ve sahne tasarımı alanlarında özendirici etki yaratmak; Türk Tiyatrosunu uluslararası düzeyde dünya tiyatrolarıyla buluşturarak oluşturulacak olan kültürlerarası diyalog aracılığıyla üniversitemizin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla 2- 6 Mayıs 2016 tarihleri arasında “II. Uluslararası Arda Kanpolat Tiyatro Festivali” düzenleneceğini de sözlerine ekledi.
Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Ünal Erdinç de son sınıf öğrencileriyle birlikte hazırladıkları özgün tezhip çalışmasını “Kutlu Doğum Haftası” ve “Anneler Günü”nde ebru sergisi açmayı planladıklarını söyledi.

 

Bu haber 765 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...