Emekliler ay sonunu iple çekiyor

12 Mart 2016 10:05

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, yıllardır bekledikleri promosyon olayının bu ay sonunda gerçekleşeceğini belirterek; “Bu konuda verilen söz 300 TL, ancak biz rakamın yükseltilmesi için çalışıyoruz” dedi.

Emeklilerin yıllardır talep ettiği promosyon konusunda müjde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Bakan Soylu, emeklilere promosyon verilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Süleyman Soylu, emeklilere promosyon müjdesi vererek, Mart ayı sonunu işaret etti. Soylu şunları kaydetti: “Zannediyorum bu ayın sonuna kadar, ben yazdan önce dedim ama bu ayın sonuna kadar somut bir noktaya ulaşabilir kanaatindeyiz” dedi.
Aynı memurlarda olduğu gibi emekliler olarak maaş promosyonu almak istediklerini ve bu konuda yaklaşık 10 yıldır mücadele ettiklerini ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Süleyman Soylu, önceki gün yaptığı açıklamada emekli maaşları için bankalarla kıran kırana bir pazarlık yapacaklarını bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Böylece, emeklilerin maaşlarını düzelten hükümet yeni bir müjdenin de kapısını araladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emekli maaşlarının ödenmesi konusunda promosyon için bankalarla görüşmelerin başladığını söyledi. Bakan Soylu, bu konuda özel bir bankayla 4 - 5 aylık bir anlaşma yapıldığını, bu beklentileri ne derece karşılayacak ona bakacaklarını ve Bankalar Birliği ile toplantılar yaptıklarını açıkladı.
Sayın Bakan’ın açıklamaları biz emekliler için hem umut hem sevindirici bir gelişmedir. Zira, bizde emekliler gibi promosyon almak istiyoruz. Başbakanımız da bu konuda emeklilere yılda bir defa olmak üzere 300 TL promosyon müjdesi vermişti. İnşaallah sayın Soylu’nun açıklamalarına göre pazarlık kıran kırana sürdüğüne göre bu 300 TL’lik promosyon miktarı 500 veya 600 liraya kadar çıkmasını istiyoruz” dedi.
Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, yine, emeklilere verilen taahhütler çerçevesinde bu promosyonların bu ay yani Mart ayı sonunda ödenmeye başlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Bu haber 728 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...