“Refah seviyesi yüksek, mutlu ve huzurlu bir Isparta hedefliyoruz”

11 Mart 2016 15:39

Isparta Valisi Vahdettin Özkan İl Genel Meclis toplantısına katılarak 2015 yılı içinde yapılan çalışmalar ve geleceğin Isparta’sı için hedeflenenlere ilişkin konuştu. Isparta’nın için beş başlık sıralayan Vali Özkan geleceğin Isparta’sını oluşturmak için tarım, turizm, sanayi, lojistik ve çevre başlıklarında yatırım ve çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

Başlıkların ulusal stratejiler ve kalkınma planları ile paralel olarak Isparta’da ki sektör analizleri ile yerel kalkınma planları ekseninde belirlendiğini söyleyen Vali Özkan İl Genel Meclisinin de bu başlıklar doğrultusundaki çalışmalara ağırlık vermesini istedi.
İl Genel Meclisinin mart ayı gündeminde yer alan İl Özel İdaresi 2015 Yılı Faaliyet Raporunun ele alınması başlığı ile ilgili meclis toplantısına katılarak konuşma yapan Isparta Valisi Vahdettin Özkan geçmiş dönemde yapılan çalışmaların yanında Isparta’nın gelişme eksenine ilişkinde açıklamalar yaptı.
Vali Özkan Isparta’nın gelişimi için beş başlık sıraladığı konuşmasında “Isparta’nın gelişme ekseni ve önümüzdeki 10 yıllık 15 yıllık süreçte yoğunlaşmamız gereken alanlar nelerdir bunları belirlemek ve altını da meclis çalışmaları ile de doldurmamız gerekiyor .Bu noktada ulusal stratejiler ve kalkınma planları ile paralel olarak, aynı zamanda ilimizdeki sektör analizlerinin de gösterdiği bir şey, tarımda modernizasyon ve kırsal kalkınmayı sağlamamız gerekiyor. İkinci olarak turizmin çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılmasına yönelik çalışmalar yapmamız gerekiyor. Üçüncüsü sanayide rekabetçiliğin artırılması, dördüncüsü ulaşım altyapısı anlamındaki gelişmeyi devam ettirmek ve liman bağlantısının sağlanması ve bunun yanında yaşam kalitesinin artırılması noktasında çevreci çalışmalar ve kültürel değerlerin korunması” dedi.
MUTLU VE HUZURLU BİR ISPARTA
Hayal olarak ortaya atılan konuların projelendirilip uygulanması ile gerçeğe dönüştüğünü belirten Vali Özkan konuşmasında şunlara yer verdi. “Bu eksende yapmamız gereken faaliyetleri de sıralayacak olursak; tarımda ürün çeşitliliğini artırarak Türkiye’nin meyve ve çiçek bahçesi olmuş ve tarımsal ürünleri ile dünya pazarına açılmış bir Isparta hayali Burada hayal derken, her şey hayalle başlar. Bu hayallerin analiz edilmesi, projelendirilmesi ve uygulanması ile gerçeğe dönüşür.
Ayrıca altyapısını tamamlamış, organize sanayi bölgelerinde dünya ile rekabet edebilen bir Isparta hayal ediyoruz Tüm komşu illerine bölünmüş yol ile Antalya limanına demiryolu ile bağlanmış kara havacılık okulu ve uçak bakım hangarları ile havacılık anlamında gelişmiş bir Isparta hayal ediyoruz Tabi bunu sadece bir hayal olarak değil, slogan olsun diye söylemiyoruz. Bu noktada yatırımlara başlamış bir il durumundayız Çevre ile ilgili de doğal kaynakları korunmuş, insanlarının refah seviyesi yüksek, mutlu ve huzurlu bir Isparta hedefliyoruz.”

 

Bu haber 822 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...