“Dünya Kadınlar Günü” Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

11 Mart 2016 15:37

Süleyman Demirel Üniversitesi Alevi- Bektaşi Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi, Mürteza Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği, Körküler Dayanışma Derneği, Tunceliler Derneği ve Isparta Genç Erenler Derneği tarafından “Dünya Kadınlar Günü” konulu bir etkinlik düzenlendi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Mürteza Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Erkan Topçu, Alice Alevice Ehlibeytçe bakış açısından bahsetti.
SDÜ Alevi Bektaşi Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ramazan Uçar da etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülya Altunya ise “Kadın Hak Ve Özgürlük Arayışı” temalı konuşmasında yasal ve hukuki düzenlemelere rağmen hala kadının toplumsal şiddete maruz kaldığını belirterek bu konuda duydukları üzüntüyü dile getirdi.
Haydariye Alevi Bektaşi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Araştırmacı Yazar Sevgül Akgün Ayan, Alevilik inancında kadının yerine değindi.
Konuşmaların ardından Grup Abdal sahne aldı.

 

Bu haber 792 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...