Belediye bahar hazırlığında

10 Mart 2016 15:44

Isparta’da bahar aylarının gelmesiyle birlikte, Isparta Belediyesi geniş çaplı bir çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında gül dikimleri devam ederken, çayboyu başta olmak üzere şehrin genelinde bahar temizliği başlatıldı. Belediye ayrıca kış boyunca yıpranan yol çizgilerini de yeniliyor. Bunun yanı sıra altyapıyı tamamlayan belediye ayrıca şehrin güzelleştirilmesi noktasındaki çalışmalarını devam ettiriyor. 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışmaları yürüten ekip ile bir toplantı gerçekleştirdi ve çalışmalardaki gelinen son durum ile yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgiler aldı. Başkan Günaydın, “Şehrimize bahar geliyor. Şehrimizdeki kış yorgunluğunu kaldırmak için çalışmalarımız sürüyor. Şehrimize bu sezonda 200 bin gül dikildi, bunu 500 bine ulaştıracağız. Yine şehrimizdeki bütün trafik çizgileri yenilenecek. Sürücülerimizin de bu arada trafik çizgilerine de riayet etmelerini istiyoruz.
Şehirdeki kıştan kalan olumsuzluklar giderilecek, şehir baştan aşağıya temizlenecek. Çayboyu tamamen yenileniyor. Çayboyu’nca çay içerisinde temizlik yapılıyor, çiçeklendirmeler gözden geçiriliyor. Bahara farklı duygularla girmek istiyoruz. Yenileme çalışmaları en geç 10 gün içerisinde tamamlanacak. Yaşanabilir şehirde bazı özellikler eksiksiz olması gerekiyor. Trafiği, şehrin süslenmesiyle. 250 km dayanıklı asfalt, yine 250 km üzerinde yağmur suyu ve 10 bin adedin üzerinde dağıtılmış yağmur suyu ızgaraları döşendi. Artık şehrimizin su basma olayı ve tehlikeli boyutlarını Allah’ın izniyle kaldırdık. Şimdi de üst yapı üzerinde duruyoruz.
Şehircilik adına doğru işler yapmak zorundayız. Doğru yerde, doğru işlemler yapıldığı anda o şehir şehircilik açısından yaşanabilir ve kullanım, fonksiyon açısından ciddi boyuta ulaşır. Şehrimizde süsleme sanatları başladı. Köprülerimiz de yapılıyor. Bu güzellikler, hoşluklar Isparta’mıza hayırlı olsun” dedi.

Bu haber 668 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...