‘Isparta için çal’ ekibi halkın karşısına çıkıyor

10 Mart 2016 15:39

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin çiçeği burnunda topluluğu SDÜ Diriliş Topluluğu Isparta'nın içinden çıkan ve adeta Isparta’yı tüm Türkiye'ye tanıtan bir ekiple "Isparta İçin Çal" ekibiyle bu akşam SDÜ Çakmakçı Kültür Merkezinde sahne alıyor.

Isparta Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle Isparta Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde, 46 farklı mekânda, 56 gönüllüyle gerçekleşen Isparta İçin Çal Projesi tamamlandıktan sonra resmi Youtube kanallarında 200 bine yakın dinleyiciyle adından bir hayli söz ettirmişti ve söz ettirmeye devam ediyor.
Türkü Gecesi Programının SDÜ Batı Yerleşkesindeki Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirileceğini ifade eden Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan SDÜ Diriliş Topluluğu Başkanı Erkam Öztürk ve Topluluğun Akademik Danışmanı Abdülkadir Bulgurcu, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Isparta Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü sayın İhsan Arıcı öncülüğünde ve şef sayın Selim Gümüş liderliğinde sanatçı ve solistleriyle adını kısa sürede Isparta geneline duyurmakla kalmayıp, bölgesinde örnek oluşturan ‘Isparta için Çal’ ekibimiz bu kez Süleyman Demirel Üniversitesi Diriliş Topluluğu’nca düzenlenen türkü gecesinde sahne alıyor. Isparta türküsü Evlerinin Önü Mersin başta olmak üzere birçok türküyü seslendirecek olan sanatçılarımıza gene merkezin halk oyunları ekibi eşlik edecek.
Isparta'nın enleri programında, Isparta halkının oylarıyla ‘Toplumsal Katkı’ Kategorisinde almış oldukları ödülleriyle kendilerini bir kez daha kanıtlayan ‘Isparta için Çal’ ekimiz üniversitemiz Batı Yerleşkesinde bulunan Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde 10 Mart Perşembe günü saat 19.00’da Isparta halkı ile buluşuyor. Tüm Isparta halkımızı ve bilhassa öğrencilerimizi türkü gecesi programımıza davet ediyoruz” dedi.

Bu haber 679 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...