Yalvaç kış çiçekleri ile renkleniyor

28 Kasım 2012 18:38

Yalvaç Belediyesi kent genelindeki park ve yeşil alanlara mevsime uygun kış çiçekleri dikiyor. Bu kapsamda satın alınan farklı türlerde toplam 32 bin adet çiçek fidanın dikimine Yalvaç Anlatan Meydanı başta olmak üzere kent merkezinden başlandı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince başlanan çalışmalarda kent genelindeki park ve yeşil alanlara, kışın da yeşil ve estetik görünümünü koruyabilmeleri için mevsim şartlarına  uygun çiçek ve bitkiler dikiliyor. Bu kapsamda 20 bin adet menekşe çiçeği, 10 bin adet çuha çiçeği ve 2 bin adette süs lahanası satın alındı.

Park ve Bahçeler ekiplerince başlanan çalışmalarda önce ekilecek alan kazılarak toprak havalandırılıyor ardından da bir düzen dahilinde, en dışta ve alanı sınırlayarak bir çerçeve oluşturacak biçimde süs lahanası dikiliyor. Alanın esas merkezine de farklı renklerde çiçekleri bulunan menekşe ve çuha çiçekleri dikiliyor. Yalvaç Anlatan Meydanı’ndan başlayan çalışmalar sırasıyla Kaymakamlık önündeki Yiğit Kızılcan Kavşağı ve Atatürk Lisesi önündeki İrfan Aksu kavşağında devam ediyor.

Belediye Başkanı Tekin Bayram, kavşakların tamamlanmasının ardından çalışmaların, belli bir sıra dahilinde kent genelindeki parkların tamamını kapsayacak şekilde devam edeceğini ve ayrıca kent genelinde bulunan okullara da,  bahçelerine dikilmek üzere bu çiçeklerden verileceğini belirtti.

Bu haber 1254 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...