Çünür TOKİ İlk ve Ortaokulu’ndan ‘Aşure’ etkinliği

28 Kasım 2012 18:31

Vali Memduh Oğuz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Tabur ile birlikte Çünür TOKİ İlk ve Ortaokulu tarafından 3’cüsü düzenlenen ‘Aşure ve Pilav Günü’ etkinliğine katıldı.

Okul Müdürü Yaşar Kemal Baş, Çünür Mahalle Muhtarı Kadriye Bilgiç, Okul Aile Birliği Başkanı Sıdıka Kutlu, öğretmenler, öğrenciler tarafından karşılanan Vali Oğuz, aşure kazanının başına geçerek öğrencilere aşure ve pilav dağıttı.

Aşure gününün önemini çocuklara anlatmak,  birlik ve beraberlik bilincini geliştirmek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini ifade eden okul müdürü Baş, mahalle muhtarı Bilgiç ve okul aile birliği başkanı Kutlu; katılımlarından dolayı Vali Oğuz’a teşekkür ettiklerini belirttiler. 

 Düzenlenen aşure etkiliğinin birlik ve beraberliğin bir örneği olduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz ise, Muharrem ayının bereketli bir ay olduğunu belirtti.

Vali Oğuz konuşmasında; “Her yerde veli, öğrenci ve öğretmen bir arada, halkımız bir arada, yani birlik ve beraberlik günlerini birlikte yaşıyoruz. Tabi ondan da bir bereket meydana geliyor ve ikram oluyor, çocuklarımıza, mahallemize ikram oluyor ve bundan insanlar memnun oluyor. Mahallemizde, köyümüzde, kasabamızda her yerde bu Muharrem Ayının bir bereketi var.

Burada mahallenin ve öğretmenlerin katkılarıyla aşure etkinliği düzenlenmiş. Bu güzel günlerin milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştirmesine vesile olması dileklerimle muhtarımızı, müdürümüzü ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Kendisinden masa tenisi isteyen öğrencileri kırmayan Vali Oğuz, Isparta 2’liği olan okulun masa tenisi takımına tenis masası, raket, top, eşofman ve ayakkabı alma sözü verdi.

Çocukların bir süre masa tenisi müsabakasını izleyen Vali Oğuz, çocukların çok başarılı olduklarını belirterek kendilerine her zaman destek vereceğini belirtti.

           

              

Bu haber 2125 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...