“Amaç çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak”

4 Mart 2016 15:05

Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğünün Umuma Açık İşyerlerinden Tütün ve Alkol Satışı Ruhsatı bulunan Market, Büfe, Tekel Bayi, Tekel Büfesi, Bar, Birahane, İçkili Restoran, Nargile Salonu… vb. gibi iş yerleri üzerinde öncelikle Çocuk Şube Müdürlüğümüz ekipleri ile diğer resmi ve sivil ekiplerimiz tarafından, 18 yaşından küçüklere, sigara (paket), tek dal sigara, alkollü içecek satılıp satılmadığı periyodik aralıklarla denetlendiğinin altını çizdi. Çocuk Şube Müdürlüğünün konu ile ilgili açıklaması şöyle; “Çocuk Şube Müdürlüğümüzce Tütün ve Alkol Satışı Ruhsatı bulunan Market, Büfe, Tekel Bayi, Tekel Büfesi, Bar, Birahane, İçkili Restoran, Nargile Salonu…vb. gibi iş yerlerinde 18 yaşından küçük çocuklarımıza satış yapılmaması için denetimlerimiz aralıksız olarak sürdürülmektedir.

Geleceğimizin teminatı çocuk ve gençlerimizin her türlü kötü alışkanlıktan ve ortamlardan uzak, güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürebilmeleri amacıyla gerek okullarımızda tedbir alınması gerekse de dış çevrede onları kötü alışkanlıklar ve ortamlardan uzak tutmak amacıyla bütüncül yaklaşım içerisinde Çocuk Şube Müdürlüğümüzün koordinesinde tedbirler alınmaktadır.
Bu kapsamda Umuma Açık İşyerlerinden Tütün ve Alkol Satışı Ruhsatı bulunan Market, Büfe, Tekel Bayi, Tekel Büfesi, Bar, Birahane, İçkili Restoran, Nargile Salonu… vb. gibi iş yerleri üzerinde öncelikle Çocuk Şube Müdürlüğümüz ekipleri ile diğer resmi ve sivil ekiplerimiz tarafından, 18 yaşından küçüklere, sigara (paket), tek dal sigara, alkollü içecek satılıp satılmadığı periyodik aralıklarla denetlenmektedir.
Geçtiğimiz yıl yapılan denetimlerde;
25 Bakkal,
2 Birahane,
38 Büfe,
1 İçkili Restoran,
179 Market,
4 Nargile Salonu,
80 Tekel Bayii ve Büfe
Toplam 687 defa denetime tabi tutulmuş olup, yapılan denetimlerde 18 yaşından küçük çocuklara sigara ve alkol satışı yaptıkları tespit edilen işyerlerine toplam 41 işlem yapılmıştır.
Çocuklarımızın geleceğe her türlü korku ve endişeden uzak, güvenli ve huzurlu bir şekilde ulaşmaları, madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklardan korunmaları amacıyla içerisinde bulunduğumuz yılda da denetimlerimiz artarak devam etmekte olup, suça karışmış veya tespit ettiğimiz madde bağımlısı çocuklarımızın tekrar topluma kazandırılması amacıyla da ilimizdeki diğer kurumlar ile ortak çalışmalarımız devam edecektir.
Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde öğrenim hayatlarına devam etmelerini sağlamak, onların her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutularak çevrelerinde bulunan kötü niyetli şahıslardan korunmaları amacıyla okul görevlilerimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızın görmüş oldukları her türlü olumsuzluklarla ilgili olarak okullarında görevli irtibat görevlilerimize veya 112 Acil Çağrı Merkezine bilgi vermeleri halinde gerekli çalışmalar kısa süre içerisinde yapılacaktır.”

Bu haber 910 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...