Yazar Sinan Yağmur okurlarıyla buluştu

27 Kasım 2012 18:55

20 yılını Hz.Mevlana'yi anlamaya ve anlatmaya adayan yazar Sinan Yağmur, Isparta’da okurlarıyla buluştu.

Son dönemlerin en gözde yazarlarından biri olan Sinan Yağmur, Isparta’da okurlarıyla buluşarak, "Kitap Okumak Bir Aşktır" konulu söyleşi, Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi'nin girişimiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün önderliğinde düzenlenen buluşma, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasının 6.katındaki konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programda konuşan İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç, önümüzdeki günlerde de şiir dinletileri, sinema günleri ve yarışmalar düzenleneceklerini söyledi. Kılıç, “Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Halil Kütüphanesi bünyesince şu ana kadar 10 ay boyunca yaklaşık 11 öğrenci kitapsever, okuyucu kütüphanemize üye olmuş. Özellikle kitap okuyan, okumayı seven, okumayı hiçbir zaman bırakmayan ve kurtuluşumuzu okumakla bulan bu kitapsever dostlarımıza yazarları ile kitapları buluşturmak amacıyla bugün imza ve söyleşi günü hazırlamış bulunmaktayız. Önümüzdeki aylarda da sizlerin istediğiniz beklediğiniz talep ettiğiniz ilgili yazarları buraya getirip bu tür söyleşileri gerçekleştireceğiz. Ayrıca kütüphanemizin bünyesinde gerek çocuk kütüphanesi, internet okuyucu hizmetleri ücretsiz verilmekte” diye konuştu.

SİNAN YAĞMUR

1965 yılında Kırşehir'de doğan Sinan Yağmur, ilk ve orta öğrenimini Kırşehir'de tamamlamış, 1984'te Kırşehir İmam Hatip Lisesinden, 1990'da ise Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olmuştur. Uzun yıllar öğretmen ve okul idareciliği görevinde bulunan Yağmur, Konya Selçuk Belediyesince organize edilen Aile Okulu'nda aile içi iletişim, eşler arası sevgi köprüsü konularında konferans etkinliğinde bulunan yazar ulusal ve yerel televizyonlarda eğitim programlarına katılmıştır. Çeşitli dergi ve gazetelerde yazıları çıkan yazar Sinan Yağmur'un "Benim Annem Bir Melek", "Tennure ve Ateş Hz.Mevlana", "Aşkın Gözyaşları- Tebrizli Şems", "Aşkın Gözyaşları II- Hz.Mevlana", "Mesnevi'den Hikâyeler", "Bilmezsiniz Ama Babalar da Ağlar", "Tarihimi Çok Seviyorum", "Kerbela ve Aşk'a Bela: Hz.Hüseyin", "Cennetin Gülü Hz.Muhammed", "Mesnevi'den Hikmetler", "Mevlana Güldestesi" "Mevlana'dan İnciler", "Minik Kalplere Dini Hikâyeler", "Öğretmence Sevebilmek İnsanı", isimli kitapları basılmıştır. "Aşk'a Yolculuk: Veysel Karani" isimli kitabı yazarın en son kitabıdır.

2011 yılında 820 bin adetlik toplam baskı sayısıyla ve yarattığı 8.5 milyon liralık ciroyla 2011'in en çok satan yazarı unvanını kazanmıştır.

 

Bu haber 772 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...