Günaydın’dan Zabun’a sert tepki

26 Şubat 2016 14:08

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kendisi hakkında ‘Başarıda kendisine pay çıkarıyor’ şeklinde eleştirilerde bulunan Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun’a “Altyapıyı A’dan Z’ye çözmeseydik, komşu vilayetler gibi Isparta’yı sel bassaydı nereye alıyoruz bir birinciliği?” diyerek tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Isparta Belediyesi Spor Kulübü’nün çeşitli branşlarında başarı gösteren ve Türkiye dereceleri elde eden, milli takıma girmeye hak kazanan, yine 2020 yılında Tokyo’da yapılacak olan Olimpiyat Oyunlarının aday kadrosuna seçilen sporcularımızın ödül töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kendi hakkında ‘Başarıda kendisine pay çıkarıyor’ şeklinde eleştirilerde bulunan Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun’a sert tepki gösterdi.

Konuşmasında, bu başarının sadece kendisine ait olmadığını defalarca belirttiğini ancak, birilerinin konuyu anlamadığını dile getiren Başkan Günaydın; “Yaşanabilir iller arasında Türkiye birincisi olmamız bizi çok mutlu etti. Ben bu konuda sürekli önemli bir atasözümüz olan ‘Bir elin nesi var iki elin sesi var’ sözünü söyledim. Yani, bu başarı sadece belediyenin hizmetleri ile değil, Valiliğimizin çalışmalarıyla da olduğunu vurguladım. Eğer valilik kanadıyla eğitim ve sağlıkta geri kalsaydık bu birinciliği alamazdık dedim.

Ancak, bu kadar lafın üzerine birileri de çıkmış şöyle şöyle diyor. Dolayısıyla o şahsın o sözlerinin de ne kadar anlamsız olduğu ortaya çıkıyor. Isparta Belediyesi çevrecilikte Türkiye birincisi olmasaydı, temizlikte Türkiye ödüllerini almasaydı, Çevre Bakanlığı’nın ödülünü almasaydı bu birincilik gelir miydi? Çevre Bakanlığı Türkiye’de sadece bize 50 bin lira ödül parası gönderdi. Altyapıyı A’dan Z’ye çözmeseydik, komşu vilayetler gibi Isparta’yı sel bassaydı nereye alıyoruz bir birinciliği?

Eskişehir bugün Türkiye’de nam yapmış bir belediye. Büyükerşen hocaya teşekkür ediyorum. Geçen yıl 2. Sıradaydılar şimdi ise üst sıralarda ismi yok. Sebebi ne? Altyapı. Büyükerşen hocayı tebrik ediyorum başarılı bir insan. Ben şehirci, altyapıcı bir mimarım. Krosçu çocuklar gibi bu yıl şampiyon ben oldum. Hani onlar öndeydi? Ama buna rağmen ben bir kez daha bir elin nesi var iki elin sesi var diyorum. Birileri de şanssız ve acizane bir konuşma yapıyor. Onu tenkit etmiyorum. Onun vasfı özelliği öyle konuşmaları seviyor. Öyle konuşmayı seviyor. Bazen ne konuşulursa konuşulsun beyhudedir, boştur” dedi.

Bilindiği gibi; Isparta’nın il olarak Türkiye’de en yaşanabilir iller arasında birinci olarak ilan edilmesinin ardından Başkan Günaydın’ın açıklamalarına tepki gösteren Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, o başarının hükümetin Isparta’ya yaptığı hizmetlerle yakalandığını, Başkan Günaydın’ın ise bu işte kendisine pay çıkarmaya çalıştığını ileri sürmüştü. 

Bu haber 736 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...