‘Tüfek tamir bakım işçiliği’ kursu açılacak

27 Kasım 2012 18:39

Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Kofs Makine Tic. Ltd. Şti. işbirliğinde istihdam garantili ‘tüfek tamir bakım işçiliği’ kursu düzenlenecek.

Kursiyer seçmeleri, 29/11/2012 günü saat 09:00' da Çalışma ve İş Kurumu hizmet binasında yapılacak.

İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile KOFS MAKİNE TİC. LTD. ŞTİ. işbirliğinde düzenlenecek İSTİHDAM GARANTİLİ "TÜFEK TAMİR BAKIM İŞÇİLİĞİ" mesleğinde kursiyer seçmeleri yapılacaktır.

Seçmelerde öncelik Endüstri Meslek Lisesi (Tesviye, Metal İşleri, Ahşap, Mobilya, Elektrik) bölümü mezunlarına verilecektir.

Seçmelere katılmak isteyen işsizlerin 29/11/2012 günü saat 09:00' da Çalışma ve İş Kurumu hizmet binasında hazır bulunmaları gerekmektedir.

Kursiyerlerde Aranan Özellikler

a)  Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

b)  15 yaşını tamamlamış olmak,

c)  En az ilköğretim mezunu olmak,

d)  Kurumca düzenlenen kurslara aynı meslekte daha önce veya farklı meslekte ise son yirmi dört ay içinde katılmamış olmak,

şartları aranır. Ancak, aynı meslekte olsa dahi istihdam garantili kurs, alınan mesleki eğitimin devamı, tamamlayıcısı, aynı mesleği geliştirmeye yönelik üst düzeyde bir kurs olması koşuluyla kurslardan üç defa yararlanılabilir. Bu durumda ikinci katılımda kursiyer zaruri giderinin yarısı ödenir. Üçüncü katılımda ise ödeme yapılmaz ve iki kurs arasında en az üç aylık süre bulunur.

1-Kursiyerlerin, açık öğretim ve yüksek öğrenimdeki ikinci öğretim hariç öğrenci olmaması gerekir. Beklemeli öğrenciler, kayıtlarını dondurmuş olanlar ve ikinci öğretime devam eden öğrencilerin eğitimlere katılmalarına, kurs sonunda da istihdam edilmelerine engel teşkil etmediği hususunda, İsparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün uygun değerlendirilmesi halinde bu kişilerin kurs ve programlardan yararlandırılmasına imkan tanınır.

2-5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin dördüncü alt bendinde belirtilenler (Tarımsal faaliyette bulunanlar) ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, yeşil kartlılar, özürlü maaşı alanlar, dul ve yetim aylığı alanlar kurslardan yararlanabilir.

3-Kursiyerlere günlük 20.00,-TL kursiyer cep harçlığı İş Kurumunca ödenecektir.

4-Kurstan mezun olan kursiyerlere Milli Eğitim Onaylı belge verilecektir.

Kamuoyuna önemle duyurur”.

Bu haber 880 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...