“Tatlı rekabeti kardeş kavgasına dönüştürmek isteyenlere müsaade etmeyeceğiz”

24 Şubat 2016 18:47

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, parti içinde olağanüstü kurultay için yaşananları demokratik bir süreç olarak değerlendirdi. Yalçın, “47 yıllık siyasi partide, parti içi muhasebe yapılırken bunun çok büyük olaylar gibi düşünülmemesi gerekir. Milliyetçi Hareket Partisi ulu bir çınardır. Aziz milletin de geleceği ve umududur. Türk milletinin de son kalesidir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde(MHP) 1 Kasım seçimleri sonrası muhaliflerin olağanüstü kurultay talebi mahkemeye taşındı. Muhaliflerin avukatları kurultay çağrı heyeti oluşturarak partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle dava açtı. MHP İl Başkanı İsa Yalçın da yaşanan bu süreci değerlendirdi. Bunun demokratik bir parti içi süreç olduğunu dile getiren Yalçın, AK Parti’ye de göndermede bulundu.
12­13 YILLIK PARTİDE VEKİL SEÇİLEMEYİNCE SIRLARINI DÖKÜYORLAR
Yaşananların MHP’nin demokratik bir parti olmadığını düşünenler için en önemli süreç olduğunu dile getiren Yalçın, herkesin kendi fikirleri doğrultusunda parti içinde çalışma yapabileceğini belirtti. Yasal anlamda mahkemenin vereceği kararın beklendiğini anlatan MHP İl Başkanı Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “MHP 47 yıllık geleneğiyle dün olduğu gibi bugün de kurallarıyla yani tüzüğüyle değil gelenek haline getirdiği töreleriyle de bu durumu atlatacaktır. 47 yıllık siyasi partide bunların yaşanması normaldir. Daha 12­13 yıl önce kurulmuş olan bir siyasi partide bugün bir dönem bile milletvekili olamadıkları için dünkü sırlarını ortaya döken siyasi hareketlere bakıldığı zaman 47 yıllık siyasi partide parti içi muhasebe yapılırken bunun çok büyük olaylar gibi düşünülmemesi gerekmektedir. Milliyetçi
Hareket Partisi ulu bir çınardır. Aziz milletin de geleceği ve umududur. Türk milletinin de son kalesidir.
TATLI REKABETİ KARDEŞ KAVGASINA DÖNÜŞTÜRMEK İSTEYENLERE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Bugün bakıldığı zaman her siyasi partinin terörle mücadele ve ülke siyaseti konusunda bir takım gitgelleri olmuştur. Ama aziz milletimizin, Ispartalı hemşerilerimizin bakması gereken şudur; MHP hiçbir söylediğinde yanılmamıştır ve sadece milleti için konuşmuştur. Parti içi meselelerde adaylar çıkar partinin tüzükleri, töreleri, gelenekleri vardır. Buna göre çözeriz. Kardeşler arasındaki mücadeleyi, tatlı rekabeti kardeş kavgasına dönüştürmek isteyenlere müsaade etmeyeceğiz.”

Bu haber 782 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...