Başkan Günaydın, Azeri Konuklarını Ağırladı

24 Şubat 2016 18:43

Azeri –Türk Kadınlar Birliği Başkanı Dr. Tenzile Rustemhanlı ile eşi Türk Dünyası’nın milli şairi Sabir Rüstemhanlı, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. 

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tarih Topluluğu ve Politika Tasarım Kulübü’nün ortaklaşa hazırladığı, ‘Hocalı Soykırımı’nın ele alındığı konferansa konuşmacı olarak katılan Azeri –Türk Kadınlar Birliği Başkanı Dr. Tenzile Rustemhanlı ile eşi Türk Dünyası’nın milli şairi Sabir Rüstemhanlı konferansın ardından Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın eşi Dilek Günaydın, kızı Yüksek Mimar Zeynep Günaydın, Tarih Topluluğu ve Politika Tasarım Kulübü yöneticileri de katıldı.
Isparta’da tekrar bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Dünyası’nın milli şairi Sabir Rüstemhanlı, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Türkiye, Isparta ve Türk Dünyası için büyük bir şans olduğunu söyledi. Rüstemhanlı, “Belediye Başkanlarının bazıları ekonomist olur, bazıları politikacı olur ama şehri bilen, şehir kuruculuğunu bilen tarihini, milletini, kültürünü bilen, seven bir belediye başkanı bulmak çok kolay değil. Isparta bu bakımdan çok şanslı” derken, Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi ile Demirköprü’de bulunan 26 Şubat Hocalı ve Şehitler Parkı’nı inceleme fırsatı bulduğunu ve hayran kaldığını belirtti. Rüstemhanlı, Isparta’nın el sanatlarında çok ileride olduğunu dile getirdi. İlk halı ve kilimlerin Türkler tarafından dokunduğuna değinen Sabir Rüstemhanlı, “Isparta’nın halı, kilim müzesine hayran kaldım. Şehri seyretme fırsatı bulduk. Her kat ayrı bir tarih ve güzellik. Türk’ü, Türk eyleyen onun toprağına bağlılığıdır. Isparta’ya renk katan, çağdaş Türkiye’de yerini belirleyen bir müzedir. Aynı zamanda bu müze şunu gösterir ki, şehirlerimize milletini seven, milletine bağlı olan, milliyetçi düşünceyi daima önde tutan ve milliyetçi harekete bağlı olan insanlar Türkiye’yi yönetmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir genel temsilcisi Isparta’da olmasa böyle bir müzeyi ben nerede bulacaktım. Isparta’mızı daha da güzel görmek istiyorum. Isparta’nın güzelliğini gördüm” dedi.
Yine Hocalı ve Şehitler Parkı’nı da gezme fırsatı bulduğunu ve çok etkilendiğini kaydeden Sabir Rüstemhanlı, “Türkiye’de bu büyük boyutlu illerin sadece bir tanesinde Hocalı’ya yer ayrıldığını gördüm. Gördüğüm bugünkü anıt muhteşemdi. O da belediye başkanımızın bir eseridir ama şaheserlerinden birisidir. O anıt Türk tarihinin bir aynasıdır. O anıtta Türk’ün şehitlik, savaş tarihi var. Bu tarihin yanında Hocalı da var. Oradaki kuşlar aslında o şehitlerin ruhudur. Isparta’nın bir özelliği de Hocalı’yı unutmamasıdır. Sizin eserlerinizi gördüm, yeni düşüncelerinizle tanış oldum. Bu vizyonla, bu görüşle Türkiye’nin tümünü bezeme şansını size verseler de, bu bezeme işlerini tüm Türkiye çapında yapsanız. Allah size can sağlığı versin” görüşlerinde bulundu.
Isparta’ya ve belediyeye şeref veren konukları ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, Tenzile Rustemhanlı’nın Azeri-Türk Kadınlar Birliği Başkanı olduğunu ve her noktada ülkesini koruyan Azerbaycan kahramanı olduğunu belirtti. Günaydın, Sabir Rüstemhanlı’nın da ülkesinde 25 yıllık milletvekilliği ve bakanlık görevlerinde bulunan bir isim olduğuna dikkat çekerek, “Kendisi büyük bir yazar ve şairdir. Kendisinin ülkesini savunan yazıları bulunuyor. Böyle bir çifti şehrimizde ağırlamaktan dolayı büyük bir şeref ve onur duyuyorum. Kendilerini her zaman Isparta’mızda ağırlamak isteriz. Kendilerinin projelerimizi incelemeleri ve beğenmeleri bizleri mutlu etmiştir, kendilerinin fikirlerini almaktan dolayı büyük memnuniyet duyduk. Tekrar belediyemizi ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 912 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...