Dereboğazı Yolu Projesine Bilboard’lu tepki

26 Kasım 2012 19:42

Isparta – Antalya duble yol yapımı projesinin Dereboğazı yolu yerine Ağlasun üzerinden projelendirilmesi Isparta’nın büyük tepkisini çekti. Bu tepki şehrin dört bir yanına asılan Bilboard ilanları ile de dile getirildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, Isparta-Antalya duble yol projesini Ağlasun - Bucak üzerinden yapma kararı Isparta’da büyük infial uyandırdı. Öyle ki, hemen hemen her gün çeşitli kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri bu konuda açıklamalar yaparak tepkilerini dile getiriyorlar.

DEREBOĞAZI YOLU YENİ PROJESİNE

TEPKİ İÇİN BİLBOARDLARA İLAN VERDİLER

Bu tepkiler konusunda son olarak ilginç bir yol seçildi. Şehrin dört bir yanında bulunan Bilboardlara Dereboğazı duble yolu konusunda ilanlar verilerek halkın konuya duyarlılığı hedeflendi.

DEREBOĞAZI YOLUNUN ÖNEMİ VURGULANDI

Şehrin çeşitli yerlerindeki Bilbaordlarda; Dereboğazı yolunun yıllar önce büyük emeklerle açıldığı fotoğraflarla gösterilerek bilboardların birisinde ‘Onlar Dereboğazı Yolunu açtılar, tartışanlara şaştılar’ ifadesi kullanılarak Dereboğazı yolunun asla tartışılamaz olduğunu vurguladılar. Diğer bir bilbaord da ise ‘O değil, bu değil, bu hiç değil . işte bu: Dereğoğazı’ ifadesi kullanılarak son günlerin moda reklamı olan ve İşadamı Ali Ağaoğlu tarafından çekilen proje reklamına atıfta bulunuldu ve Dereboğazı yolu projesinin hiçbir projeye benzemediği bu konunun büyük emeklerle bu hale getirildiği vurgulandı.

DEREBOĞAZI YOLU İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Bilindiği gibi; geçtiğimiz ay Karayolları Genel Müdürlüğü Isparta-Antalya duble yol projesi yaparak bu projeyi Isparta için son derece önemli olan Dereboğazı yolu yerine  Ağlasun - Bucak üzerinden geçirmişti.  Durum ortaya çıkınca söz konusu proje Isparta’da büyük tepkilere neden oldu.  Başta MHP, CHP olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşu yapılan bu projeye tepki göstererek duble yolun Dereboğazı yolundan gerçekleştirilmesini istediler. Kent Konseyi de bu konuda imza kampanyası başlattı.

 

 

Bu haber 1489 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...