Eğitim Bir – Sen 24 yaşında

17 Şubat 2016 17:25

Memur – Sen İl Temsilcisi, Eğitim  Bir – Sen Isparta Şube Başkanı  İhsan Arıcı, sendikalarının 24’ncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Arıcı’nın mesajı şöyle: “Eğitim- Bir – Sen’imizin 24. Yılına ulaşmanın sevinci içindeyiz. 14 Şubat 1992 tarihinde Merhum Mehmet Akif İnan ve bir grup gönül adamı arkadaşının kurduğu Eğitim - Bir – Sen, emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Davamız, haklar ve hürriyetler mücadelesidir. Davamız,  ülkemizin demokrasiyi en iyi şekilde yaşaması mücadelesidir. Davamız, üyelerimizin haklarına en hak ettiği şekilde kavuşmasıdır. Çalışanların ekonomik, sosyal, mesleki hak ve menfaatlerinin geliştirilmesine; Türkiye’nin demokratikleşmesine, sivilleşmesine ve özgürleşmesine katkı sunmak amacıyla” diye başladığımız soylu mücadelenin 24. yılındayız.

Medeniyetimizin damarlarından beslenen Mehmet Akif İnan ve bir grup arkadaşının 14 Şubat 1992’de birlikte kurduğu sendikamız, geride bıraktığı 24 yılda; duruşu, ufku, misyonu ve vizyonuyla farkını ortaya koymuş, eğitim hizmet kolunda genel yetkiyi almakla kalmayıp Türkiye’nin en saygın ve en büyük sendikası olmuştur.

Sendikamız, sorunun bir parçası olarak yaşamaktansa, çözüme dair öneriler ortaya koyma düşüncesiyle çıktığı yolda; tenkit yerine teklif esaslı yaklaşımlar ve akademik bakışı merkeze alan duruşla eğitimin çözüm ortağı olmuştur. Eğitim çalışanlarının ekonomik sıkıntılardan arındırılarak, enerjilerini eğitim hizmetine yoğunlaştırabilmelerini sağlamak, eğitim ortamlarını hizmeti alan öğrenciye ve hizmet veren eğitim çalışanlarına yaraşır düzeye çıkarmak için örgütsel gücünü, birikimini yaptığı çalışmalarla ortaya koyan sendikamız, aynı zamanda özlük ve özgürlük mücadelesinin en önemli merkezi haline gelmiştir.

Sendikacılığı ‘kavga zemininde rekabetten, rekabet zemininde hizmete’ dönüştürmeyi, çalışanların mali haklarının iyileştirilmesini, sosyal ve meslekî gelişimlerine katkı sağlamayı ilke olarak benimseyen sendikamız; aynı zamanda daha demokratik Türkiye, özgürlüklerin daha fazla yaşanabildiği ülke ideali için elini taşın altına koymaktan geri durmamıştır. Demokrasiye karartma uygulandığı dönemlerde dik duruşuyla milletin ve milli iradenin yanında yer alan Eğitim Bir - Sen, temsil ettiği üyeleri ve medeniyet değerleriyle ülkemizdeki milli birlik ve kardeşlik ikliminin tesisi için her zaman varlığını ortaya koymuştur.

Kuruluşunda demokratik, adaletli, refah düzeyi yüksek, insan haklarına duyarlı bir Türkiye idealinden yana seçimini yapan Eğitim-Bir-Sen, bu idealinin inşası için, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da çalışmaya ve sorumluluk almaya devam edecektir. Emek, özgürlük ve demokrasi konusunda toplumun tüm katmanlarının kalıcı bir duyarlılığa sahip olması için gösterdiği çabayı artırarak devam ettiren sendikamız, devraldığı medeniyet mirasının, sahip olduğu inanç ve ahlaki değerlerin gereği kamplaştırmayan, ayrıştırmayan, kaynaştıran ve buluşturan bir solukla varlığını her geçen gün güçlendirerek sürdürecektir.

Eğitim Bir - Sen olarak, sorumluluklarımızı ülke sınırlarından, ülke sınırlarını da kireçle boyanmış beyaz taşlardan ibaret görmeyip, medeniyet coğrafyamızı ve bütün dünyayı saran kuşatıcılıkla can, mal, nesil ve ifade hürriyeti gibi doğuştan gelen temel hak ve özgürlüklere müdahalede reflekslerimizi ortaya koymayı bugüne kadar sürdürdüğümüz gibi, bunda sonra da sürdürmeye devam edeceğiz.

‘Neyi riske attığınız aslında neye değer verdiğinizi gösterir’ ilkesinden hareketle, ülkemizin korku tünelinden çıkma sürecinde çetelerin, derin odakların, paramiliter yapıların değil, halkın ırgatlığını yapmanın yüreklilik olduğunu düşünerek sesimizi yükseltmekten ve risk almaktan çekinmedik, bundan sonra da çekinmeyeceğiz.

İşimizin hakkını vermeyi kuruluş ideallerimize sadakatin gereği görerek, başarımızın sırrının amacımızdaki istikrardan geçtiğini düşünmeye, iyi yapılmış bir işin ödülünün daha fazlasını yapma fırsatı olduğu bilinciyle başarı grafiğimizi her geçen gün yükseltiyoruz.

Soylu mücadelemizin 24. yılında darbe, baskı ve antidemokratik süreçlerin yaşattığı mağduriyetleri gün yüzüne çıkarmak için ‘mağduriyetiniz mağduriyetimizdir’ anlayışından yola çıktık. Akif İnanlardan devraldığımız bayrağı daha ileriye taşıyabilmiş olmanın, ülkemizin yüz ağartıcı, saygın, etkin sivil toplum kuruluşunu el birliğiyle zirveye çıkarmanın gururunu, onurunu hep birlikte yaşıyoruz.

Soylu mücadelenin 24. yılında; kuruluşumuzdan büyümemize, tanınmamızdan bugünlere gelmemize emeği geçen başta rahmetli Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan olmak üzere, ahirete irtihal eden dava arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, tüm yöneticilerimize ve üyelerimize teşekkür ediyor, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz”. 

Bu haber 758 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...