“Nereye gidersem gideyim, SDÜ’nün modeli konuşuluyor”

26 Kasım 2012 19:38

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, basın toplantısında üniversitedeki gelişmeler ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. Önemli başarılara imza attıklarını belirten Rektör İbicioğlu, artık her ortamda SDÜ modelinin konuşulduğunu söyledi.

İbicioğlu; “Üniversitemiz biliyorsunuz 170 arasında girişimci üniversite arasında 14'ncü sırada. Bunların birçoğu ilk sıralarda vakıf üniversiteleri var, bunları çıkarırsak Türkiye'de ilk 6'dayız. Rektör Yardımcısı arkadaşlarıma da bu konuda teşekkür ediyorum. 

“SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ PROJESİ’NDE 1’NCİYİZ”

SDÜ Tübitak Sanayi - Üniversite İşbirliği projesinde, daha önceden olmayan, yeni açılan bir dalda da 1'nciyiz. 200 proje içerisinde 37 proje sunmuşuz. Bu başarı hepimizin. 37 proje ile yine birinciyiz. Nereye gidersem gideyim, SDÜ'nün modeli konuşuluyor. 

Her hafta önemli bir çalışma gündeme geliyor bizde. Üniversitemiz bu anlamda dinamik. Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin çalışmaları Türkiye'de ses getiriyor. Aile Danışmanlığı Projesinde, referans ve uygulayıcı üniversite olduk. 

DEREBOĞAZI YOLU İÇİN TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ”

Ayrıca Türkiye genelinde birçok sınavın Isparta'da yapılması için uğraşıyoruz. Dereboğazı yolunun duble hale getirilmesi için talimat verdim, akademisyenlerim ve ITSO Başkanı ile görüştük, bununla ilgili bilimsel kamuoyu baskısı oluşturacağız. Hızlı tren konusunda da görüşmelerimiz olacak fakat onda biraz geç kalmış olabilir. Ama duble yol konusunda tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. 

Dereboğazı yolu çalışmalarına yönelik olarak her türlü fizibilite çalışmaları, raporlar, bunun yapılmasının makuliyeti, çok rahat olduğu, bununla ilgili raporlar hazırlanıp bu konuda Ankara'da görüşme yolunu açacağız. 

TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ’NİN AYLIK CİROSU

6,5 MİLYON LİRA’YA YÜKSELDİ

Biliyorsunuz hastaneyi su basmıştı birkaç ay önce. Hastane biraz çukur içerisinde olduğu için yağmur suları toplanıyor. Bunun çözümüne yönelik olarak ödenek istemiştik. Şu anda Maliye Bakanımız geldiğinde kendisine boş ir çanta hediye etmiştik, o da sağolsun doldurdu gönderdi.  İnşallah bu sorunları çözeceğiz. Hastanemiz çok iyi durumda. Geldiğimizde 3 milyon 200 bin civarında idi aylık ciromuz, şu anda 6,5 milyon lira civarında. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI

Kentsel dönüşüm için çalışma yapıyoruz. Projeler hazırlıyoruz. Bunları ilerleyen zamanlarda paylaşacağız. Isparta'nın tekrar bir fotoğrafının çekilmesi, il ve ilçeleriyle her yönlü veri tabanı oluşturulması. Bu çok önemli. Bir çalışma değil, bin çalışma dahi yetmeyebilir. Çok veri üretmemiz gerekiyor. Bundan sonra tematik tezlerin hepsi bundan sonra Isparta ile ilgili olacak. Destek vereceğimiz tezler, Isparta ekonomisi ve sanayisi ile ilgili olacak. Tüm dekanlar ve birimlere talimat verilmiş durumda. Her sektör, kendi sektörü ile görüşecek. Örneğin, Orman Fakültesi Ormanla, Ziraat Fakültesi Ziraatla. 

Şu ada üniversitemizde müthiş bir dinamizm var. Herkes geleceğe umutla bakıyor. Şehrin sorunlarını çözmeye herkes amade. 

GÜL VADİSİ PROJESİ

Gül vadisi projesi ile ilgili olarak geçen hafta Ankara'da bir toplantı yapıldı. Sadece bir iki noktada pürüz vardı. inşallah birkaç hafta içerisinde onaylanır” diye konuştu.

 

Bu haber 773 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...