BAKA ilçelerde bilgilendirmeyi tamamladı

15 Şubat 2016 16:33

2016 Mali Destek Programları bilgilendirme toplantıları 3 il merkezi ile 21 ilçede gerçekleştirildi ve yaklaşık bin 300 kişi katıldı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya, Burdur ve Isparta il merkezlerinin ardından ilçelerdeki 2016 Mali Destek Programları bilgilendirme toplantılarını tamamladı. ‘Küçük Ölçekli İşletmeler’, ‘Sosyal Kalkınma’ ve ‘Sürdürülebilir Çevre’ alt başlıklarından oluşan yeni mali destek programlarıyla ilgili Alanya, Manavgat, Kumluca ve Finike’de başlayan bilgilendirme toplantıları bugün Isparta’nın Gelendost İlçesi’ndeki toplantıyla tamamlandı. 21’i ilçeler 3’ü de il merkezi olmak üzere 24 bilgilendirme toplantısına, yaklaşık bin 300 kişi katıldı. Hangi projelerin kabul göreceği, dikkat edilmesi gereken noktalar, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu gibi konularda ayrıntılı bilgiler verilen toplantılarda, projelerin internet üzerinden son başvuru tarihinin 8 Nisan 2016, proje dosyalarının son teslim tarihinin ise 15 Nisan 2016 olduğu hatırlatıldı.

Toplam 12 milyon TL bütçesi bulunan 2016 Yılı Mali Destek Programları’nı ilgili konulardaki projelere açan BAKA, yeni desteklerle ilgili bilgilendirme toplantılarını il merkezlerinin ardından Burdur, Antalya ve Isparta’nın ilçelerinde de tamamladı. ‘Küçük Ölçekli İşletmeler’, ‘Sosyal Kalkınma’ ve ‘Sürdürülebilir Çevre’ alt başlıklarında 2016 Mali Destek Programları hakkında bilgilendirme toplantıları; Antalya’nın ilçelerinde Alanya’da HEP Üniversitesi’nde, Manavgat’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde, Finike’de Ziraat Odası’nda, Kumluca Belediyesi’nde, Gündoğmuş’da Kaymakamlık’ta, Kaş’ta Kaş Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde, Elmalı’da Yusuf Önertoy Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde, Akseki’de Şahinler Çok Programlı Lisesi’nde ve Korkuteli’nde Öğretmenevi’nde yapıldı.

ISPARTA VE BURDUR İLÇELERİNDE

Isparta’nın ilçelerindeki bilgilendirme toplantıları; Senirkent’te MYO Konferans Salonu’nda, Keçiborlu’da İstanbul Menkul Kıymetler İlköğretim Okulu’nda, Yalvaç’ta Öğretmenevi’nde, Eğirdir’de Kervansaray Düğün Salonu’nda, Şarkikaraağaç’ta Halk Eğitim Merkezi’nde, Sütçüler’de Belediye Kültür Salonu’nda, Yenişarbademli’de Kaymakamlık’ta ve Gelendost’ta Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Burdur’un ilçelerinde ise; Gölhisar’da Belediye’de, Yeşilova’da Kaymakamlık’ta, Bucak’ta Kültür Sarayı’nda ve Ağlasun’da da Meslek Yüksek Okulu’nda yeni mali destek programları ile ilgili önemli bilgiler verildi.

Katılımcıların sorularının cevaplandırıldığı toplantılara, yerel yöneticiler, kamu kurum ve kuruluşları, oda ve borsa temsilcileri ile özel sektör, yerel yönetimler ile STK temsilcileri katıldı. Toplantılarda yeni mali destek programlarıyla ilgili bilgilendirmeleri; BAKA Program Yönetim Birimi Başkanı Bayram Altıntaş ile uzmanlar Lokman Pehlivan, Abdurrahman Özsoy ile Hasan Yüksek yaptı. Bu yıl 3 yeni alanda mali destek verecek BAKA, imalat sanayisinde faaliyet gösteren 1-9 arasında işçi çalıştıran ve cirosu da 1 milyon TL’den az olan ‘mikro’ tanımındaki işletmeler ile çalışan sayısı 50’den cirosu da 8 milyon TL’den az ‘Küçük’ işletme sınıfındaki KOBİ projelerini, ‘engelli, kadın ve genç işsizlerin sosyo-ekonomik hayata katılımlarının sağlanarak yaşam kalitelerinin yükseltilmesi’ni hedefleyen sosyal kalkınma projeleri ile çevrenin korunması, atık geri dönüşümünün sağlanması ile çevre bilincinin oluşturulmasını hedefleyen ‘sürdürülebilir çevre’ projelerini kabul etmeye başladı. BAKA, daha önce uyguladığı proje çağrıları başlamadan 3 ay önce kurulma şartını kaldırdı ve fikri olan ‘mikro’ veya ‘küçük’ işletmesini kurup programa başvurabiliyor.

Doğrudan finansman desteği sağlayacak mali destek programına projelerin internet üzerinden son başvuru tarihinin 8 Nisan 2016, proje dosyalarının son teslim tarihinin ise 15 Nisan 2016 olduğunu hatırlatılan toplantılarda, dikkat edilmesi gereken noktalar, hangi projelerin kabul göreceği, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu gibi konularda ayrıntılı bilgiler verildi. 2016 Mali Destek Programları’na proje başvuruları, BAKA’nın Isparta, Antalya ve Burdur’daki yatırım destek ofislerine yapılabilecek. Bu tarihten sonra Ajansa ulaşan başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

Program hakkında detaylı bilgi, Başvuru Rehberi ve eklerinin tamamı http://www.baka.gov.tr internet sitesinden temin edilebiliyor.

 

Bu haber 599 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...