Vali Oğuz, Mültecilerin misafiri oldu

26 Kasım 2012 19:31

Vali Memduh Oğuz İşadamı Ali İhsan Altınok ile birlikte ilimizde misafir olarak kalan mültecilerin akşam yemeğinde misafiri oldu.

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak yeni bir umut ve yeni bir hayat için Birleşmiş Milletler Mülteci Komiserliğince ülkemize yerleştirilen mülteci vatandaşlardan yaklaşık 500’ü Isparta’da yaşıyor.

Artık bir vatanları da Türkiye olan mülteci vatandaşlar evlerinin duvarına kendi ülke bayrakları ile birlikte Türk Bayrağını da asıyorlar.

Vali Memduh Oğuz’un evlerine misafir olarak gelmesine ve kendileriyle birlikte akşam yemeği yemesine çok memnun olduklarını ifade eden Somalili ve Sudanlı mülteciler; bir devlet büyüğünün fakir bir aileyi ziyaret ettiğini kendi ülkelerinde daha önce hiç görmediklerini belirttiler.

Duygularını açıklayan mülteciler hep bir ağızdan; “Bizim devlet büyüklerimizin sizin bu yaptığınız ziyaretten öğrenmesi gereken çok şev var. Çünkü hiçbir kibir ve büyüklenme göstermeden bizleri ziyaret ettiniz. Biraz sonra birlikte yemek yiyeceğiz, bunu bizim ülkelerimizde bulunan devlet adamları yapabilir mi bilmiyorum.

Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz, bizim için bir şeref odu. Bu davranıştan herkesin ibret alması gerekiyor. Türkiye ve sizin için dua edeceğiz. Bizim ülkemizde böyle bir devlet büyüğünün bir fakiri ziyaret ettiğini hiç görmedik.

Sayın Valimizin bizi ziyareti bizim için değişik bir duygu, böyle bir ziyaret bizim alışkın olmadığımız bir durum, bir devlet büyünün fakir bir aileyi ziyareti bizim ülkemizde olmaz. Sayın Valimize tekrar tekrar çok teşekkür ediyoruz, bizim elimizden kendisine dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Allah Türkiye’yi iç savaştan korusun” dediler.

Vali Memduh Oğuz, mülteci ailelerin evlerinde gördüğü kardeşliğin evrensel olduğunu belirterek, memleketlerindeki iç savaştan dolayı ülkemize gelmiş vatandaşları Isparta’nın misafirleri olarak kabul ettiklerini belirtti.

Milli birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Vali Oğuz; “Evlerinin duvarına kendi bayrakları ile birlikte bizim milli bayrağımızı yan yana asmışlar. Esasında biz bu kardeşliğin evrensel olduğuna inanıyoruz. Burada kardeşlerimiz memleketlerinde meydana gelmiş bir takım olaylar nedeniyle sıkıntıya girdiler ve buraya gelmişler. Bu kardeşlerimiz Türkiye’mizin ve Isparta’mızın misafiri, elbette misafirlerimizin başımızın üstünde yeri var. Bugün onların ailece düzenlemiş oldukları toplantılarına katılıyoruz.

Kardeşlerimiz değindiler, elbette kibirlenme gibi bir durum söz konusu olamaz. Neticede Hz. Ali’nin söylediği gibi karşılaştığın kişi; ‘Ya dinde kardeşin, ya da yaratılışta eşin’ olmaktadır. Yani burada hepimiz insanız, dünyevi rütbeler hepsi gelip geçici ama en son gelinecek rütbe insanlık rütbesidir. Çünkü biz insanın eşrafı mahlûkat olduğuna inanıyoruz, dolayısıyla en yüksek makam insanlık makamıdır.

Oradaki istenmeyen olayları gördüğümüzde bizim ülkemiz açısında birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu anlamaktayız. Bir ülkenin parçalanması ne kadar büyük felaketlere sebep oluyor, bu bir ibretliktir. Somali’de veya Sudan’da gıda olmadığı için veya ülkeleri bunları besleyemediği için bunlar burada değiller, ama işin içerisine fitne girince varlıkta yokluğa dönüşüyor. Bayrak ortadan kalkıyor, nüfus cüzdanı ortadan kalkıyor, gelir ortadan kalkıyor. Demek ki vatanın bölünmez birliği dediğimiz, milli birlik ve beraberlik ne kadar önemli, Allah onların birliklerini iade etsin, bizim memleketimizin birlik ve beraberliğini de kaim eylesin” dedi.      

 

Bu haber 661 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...