Milletvekili Bakır’dan TOBB önergesi

11 Şubat 2016 19:03

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, açılması talep edilen Uçak Bakım-İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği alanları ile birlikte, Motorlu Araçlar Teknolojisi Elektromekanik dalı ile ilgili çalışmaları sordu.

Milletvekili Bakır’ın önergesi şöyle: “Türkiye genelinde eğitim seviyesinde üst sıralarda olan Isparta ilimizde bu yıl eğitim-öğretime başlayan ve Isparta’nın mesleki eğitim açısından prestiji konumundaki TOBB(Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin girişimi ve Isparta’nın desteği ile açılmıştır. Okulda şu an 6 şubede 150 erkek 25 kız olmak üzere 175 öğrenci eğitim görmektedir. Ayrıca okulda Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Kimya Teknolojisi ve Güzellik Saç Bakım Hizmetleri alanları bulunmaktadır. Bu bölümlerin dışında Isparta’ya, öğrencilerimize ve eğitim-öğretime özel bir anlam kazandırması için Uçak Bakım-İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği alanları ile birlikte, Motorlu Araçlar Teknolojisi Elektromekanik dalı açılması talebinde bulunulmuştur. Ancak bakanlığınız tarafından bu teklif kabul edilmemiştir. Bu teklifin kabul edilmemesinin gerekçesi olarak da öğrenci kontenjanının yeterli olmadığının söylenmesi ve atölyelerin olmayışı gösterilmiştir. Isparta ilimizde Türkiye’nin en büyük hangarlarından biri bulunmaktadır, bunun yanında Sivil Havacılık okulu da ilimizde mevcuttur. TOBB Meslek Lisesi’nde Uçak Bakım Bölümü’nün açılması ve Süleyman Demirel Üniversitesi Keçiborlu MYO’da Havacılık Bölümü açılması ile sektörün gelişmesinde ihtiyaç olacak eleman konusunun da çözüleceğine inanmaktayız. Buna göre;

1-            Isparta TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne açılması talep edilen Uçak Bakım-İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği alanları ile birlikte, Motorlu Araçlar Teknolojisi Elektromekanik dalının, Isparta’ya ve eğitim-öğretime katkı sağlaması amacıyla ve bunun yanında öğrenci ve öğretmenlerin talepleri doğrultusunda hareket edip, bu bölümleri açmayı uygun görüyor musunuz?

2-            İlgili bölümlerin açılmama gerekçesi olarak gösterdiğiniz atölyeleri, eğitim-öğretime katkı sağlamak ve bu bölümleri açmak için oluşturmayı düşünüyor musunuz?

3-            Talep edilen bölümlerin Isparta TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne açılması ile ilgili her hangi bir çalışmanız var mıdır?

4-            Ayrıca TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne çevre il ve ilçelerden gelen öğrencilerimizin eğitimlerine kesintisiz devam edebilmeleri için Yurt yapılması yatırım planlarınız arasında var mıdır?

 

 

Bu haber 623 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...