Aynı caddeye iki ayrı isim verilmiş!

11 Şubat 2016 19:00

Belediye Meclisi, daha önce iki ayrı kişinin ismini verdiği 113. Caddede yapılan ikilem sorununu aldığı yeni bir kararla çözdü.

Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantıları geçtiğimiz gün yapılan beşinci ve son oturumla tamamlandı. Son toplantıda, 113.Cadde'ye 1997 yılında İbrahim Parlar'ın ismi verilmesine rağmen 2015'de de Gazi Hasan Hisarardınlı'nın ismi de verilmiş olmasından dolayı ortaya çıkan ikilem sorunu giderildi.

Bu konuda İsim Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Oğuzhan Göker tarafından okundu. Isparta'ya hizmetleri olmuş önemli kişiler ile şehit ve gazilerin isimlerinin cadde, sokak, park ve benzeri alanlarda yaşatılması konusunda duyarlı bir yaklaşım gösteren Belediye, bu konuda ikilem sorunu ortaya çıktı. 1997 yılında İbrahim Parlar'ın ismi verilen Isparta'nın işlek caddelerinden 113. Cadde'ye 2015'de de ikinci bir isim olarak Merhum Gazi Hasan Hisarardınlı'nın ismi verildiği ortaya çıktı. Belediye Meclisi ve İsim Komisyonu'nun yaptığı hata, İbrahim Parlar'ın kızı Remziye Denli'nin başvurusu üzerine ortaya çıktı.

İsim Komisyonu Başkanı Oğuzhan Göker tarafından okunan raporda; “113.Caddenin Belediye ile 105 Cadde Doğan Kımıllı Caddesi arasına 06.02.2015 tarih ve 34 sayılı karar ile Gazi Hasan Hisarardınlı ismi verilmiştir. Ancak, daha sonra yapılan araştırmalar sonucunda aynı caddeye 1997 yılında Hacı İbrahim Parlar isminin verilmesiyle bir ikilem yaşandığı görülmüştür. Konunun sonuca bağlanabilmesi için Hacı İbrahim Parlar'ın aile bireyleri ile detaylı görüşme yapılması ve konunun ilerleyen meclis toplantılarına bırakılması uygun bulunmuştur” denildi. Söz konusu gündem maddesi daha sonra meclisin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. 

Bu haber 688 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...