Milletvekili Bakır sordu

11 Şubat 2016 18:56

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından cevaplanması istemiyle TBMM’ye önerge sundu.

Milletvekili Bakır; 6528 sayılı kanunla şahsa bağlı eğitim uzmanı olarak atanan İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, İlçe Milli Eğitim müdürleri ve merkez teşkilatında görevli şube müdürlerinin özlük haklarını sordu.

Bakır önergesinde şu ifadelere yer verdi: “14 Mart 2014 tarih ve 28941 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6528 sayılı kanunla, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, İlçe Milli Eğitim müdürleri ve merkez teşkilatında görevli şube müdürleri kanunun yayımı tarihinde ‘’hiçbir işe gerek kalmaksızın’’ şahsa bağlı eğitim uzmanı olarak atanmışlardı. Yani statü olarak çok daha geride olan eğitim uzmanları kadrosuna atanarak maaş ve özlük haklarındaki seviye düşürülmüştü. Ayrıca 2014 Mart ayı itibariyle maaşları sabitlenmiş ve o tarihten bu yana hiçbir kalemde artış yapılmayarak mağdur edilmişlerdi.

Aynı kanunla eğitim uzmanı kadrosuna atanan merkez teşkilatı şube müdürlerinin özlük hakları verilmiştir. Anayasa Mahkemesi tarafından eğitim uzmanlığına atamaya ilişkin kanun maddesi oybirliği ile iptal edilmiştir. Ancak şube müdürlerine halen eğitim uzmanı olarak maaş ödenmektedir. Anayasa Mahkemesi kararı da uygulanmamıştır. Bu durum göz önüne alındığında;

Yıllarca eğitim ve öğretime her türlü fedakarlıkla hizmet etmiş olan bu personellerin eski kadrolarına iade edilmesi ve özlük haklarında bir düzenleme yapılmasına ilişkin çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

 

Bu haber 657 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...