Seçmeli derste süre 19 Şubat’a uzatıldı

11 Şubat 2016 18:55

İmam Hatip Okulları Platformu Isparta İl Koordinatörü Abdurrahman Akçil, seçmeli ders başvurularının 19 Şubat tarihine ertelendiğini bildirdi.

Akçil’in açıklaması şöyle: “2016 - 2017 Eğitim Öğretim yılında Ortaokul 5., 6., 7. ve 8. sınıflarda okuyacak öğrencilerimiz haftada toplam 6 saat; İmam Hatip Ortaokullarının 5., 6. ve 7. sınıflarında okuyacak olan öğrencilerimiz haftada toplam 2 saat, 8. sınıflarında okuyacak öğrencilerimiz ise haftada toplam 1 saat seçmeli ders göreceklerdir. Bilindiği gibi söz konusu seçmeli derslerin son başvuru tarihi 8 Şubat idi. Ancak, bu süre 10 gün sonraya yani 19 Şubat tarihine ertelendi. Dolayısıyla; Ortaokul ve Liselerde okuyan öğrencilerin seçmeli ders başvurusundaki son tarih 19 Şubat 2016 Cuma günü yani mesai bitimidir.

Liselerimizde eğitim gören öğrencilerimiz de okulların türlerine göre değişen ders saatine göre seçmeli ders göreceklerdir. Velilerimiz öğrencilerimizin okuduğu okullarından temin edecekleri dilekçe örneğini kullanarak öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda ders seçimlerini yapacaklar, seçimlerde okulların imkânları da göz önünde bulundurulacak ve en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda ilgili seçmeli ders okutulabilecektir. Yeterli talep olmaması nedeniyle açılamayan seçmeli dersler okul müdürlükleri tarafından ilan edilerek öğrenciler bilgilendirilecek, bu dersleri seçen öğrenciler yeni tercihleri doğrultusunda açılan seçmeli derslere yönlendirilecektir. Ancak, İmam Hatip Okulları Platformu olarak biz böyle bir durumun olacağını düşünmüyoruz ve velilerimizin seçmeli derslere yoğun ilgi göstererek tespit edilen sayının çok üzerine çıkacaklarına inanıyoruz.

İlkokul 4. Sınıf ve ortaokullar ile liselerde öğrenim gören öğrencilerimizin seçmeli ders seçimine ilişkin tüm iş ve işlemlerini 19 Şubat 2016 tarihine kadar yapmaları ve düzenlenen dilekçelerin okul müdürlüklerine teslim edilmesi gerekmektedir. Belirtilen tarihe kadar ders seçimi yapmayan öğrencilerin seçmeli dersleri okul yönetimlerince belirlenerek ilan edilecektir.

Bu noktada; Öğrencilerin seçmeli ders seçiminde sınıf öğretmenlerinin rehberliği ve velilerin dikkatinin oldukça önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. İstenilen derslerin alınabilmesi için son başvuru tarihlerinin kaçırılmaması gerektiğini özellikle hatırlatmak istiyorum. Seçmeli dersler belirlenirken öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirmeye yönelik dersler yanında öğrencilerin milli ve manevi değerlere sahip bireyler olarak yetişmelerinde önemli katkıları olan Temel Dini Bilgiler, Kuran’ı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı gibi seçmeli derslerin seçiminin de önemli vazgeçilmez bir gerçektir. Velilerimiz, çocuklarının dinini diyanetini sağlam bir şekilde öğrenmesi ve kendilerinin vefatında arkasından Kur’anı Kerim okuyacak bir nesil bırakmaları kendileri açısından büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda, İmam Hatip Okulları Platformu olarak bir kez daha öğrenci velilerimizin 19 Şubat tarihine kadar okul müdürlüklerine başvurarak seçmeli dersle ilgili başvurularını yapmaları çağrısında bulunuyorum”.

Bu haber 634 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...