Ülkü Ocakları’ndan Aşure Dağıtımı

26 Kasım 2012 19:15

Isparta Ülkü Ocakları Muharrem ayı dolayısıyla belediye iş hanı önünde aşure dağıttı.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala’nın da katıldığı programda halkın yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı. Şehitlerimiz için okunan dua ile başlayan program aşure dağıtımının ardından Isparta Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz’ın konuşmasıyla devam etti.

Akif Çapraz yaptığı açıklamada şunlara değindi;

“Allah’ın ayı Muharrem” olarak bilinen Muharrem ayı ilahi bereket ve feyzin başladığı bir aydır. Kuran’ı Kerimde kıymet verilen dört aydan biridir

Muharrem ayının onuncu günü aşure günüdür. Cenab-ı Hak birçok duaları Aşure günü kabul etmiştir. Hazret-i Nuh’un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus’un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim’in ateşte yanmaması, Hazret-i Yakub’un oğlu Hazret-i Yusuf’a kavuşması, Hazret-i Yusuf’un kuyudan çıkması, Hazret-i Musa’nın Kızıldeniz’i geçmesi Aşure gününde oldu.

Bu vesile ile Isparta halkımıza Aşure ikramımızın; Bin yıllık kardeşliği yaşayıp yaşatmamıza, Doğu Türkistan’da ki soydaşlarımızın Çin zulmünden kurtulmasına, Gazzede ki Müslüman kardeşlerimize yapılan zulmün son bulmasına vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederiz.

 

Bu haber 990 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...