Halk otobüsü şoförlerine ‘Yaşama Yol Ver Kampanyası’ anlatıldı

5 Şubat 2016 17:50

Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ‘Yaşama Yol Ver’ kampanyası kapsamında dün Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi’nde halk otobüsü şoförlerine ambulanslara yol verilmesi konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Isparta Halk Sağlığı Acil  Hizmetleri Şube Müdürü tarafından halk otobüsü şoförlerine trafikte ambulanslara yok verilmesi konusunda bilgiler verildi. Yapılan programın ardından konuşan Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, böylesine anlamlı bir konuda kendilerini trafikte ambulansa yol verilmesi konusunda Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Mehmet Yavuz’un konuşmasının ardından Isparta Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Özlem Demer Dorum’da konuşmasında, mesleği şoförlük olan kişilerin kendilerinin en büyük hedef kitlesi olduğunu açıkladı.

O AMBULANSLARIN İÇERİSİNDE

 BİRGÜN BİZDE OLABİLİRİZ

Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, Halk Sağlığı Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen Yaşama Yol Ver projesine katkıda bulunmak ve şoförleri bilgilendirmek adına bir toplantı yaptıklarını belirterek, “Bilindiği gibi şehir içi ulaşımını sağlayan özel halk otobüsleri, şehir içinde ambulanslarla hep karşı karşıya gelen, ambulanslara bazı özel araçların yol vermediğini görüp otobüslerin ciddi anlamda ambulanslara yok verdiğini de görüyoruz. Bu arada Sağlık İl Müdürlüğü’müzün başlatmış olduğu yaşama yol ver projesine halk otobüsleri kooperatifi olarak bugün güzel bir toplantı yaptık. Sağlık Müdürümüz Mehmet Karakaya ile görüşmemizde yaşama yol ver toplantısı yapılabilir mi diye sordular. Bizde memnuniyetle kabul ettik. Yani o ambulansların içinde bir gün bizlerinde olabileceğini düşünerek böyle şoför arkadaşlarımız ve üyelerimiz ile yüksek bir katılımla bu yaşama yol ver projesine bir nebze de olsa bir katkı sağlamak için burada bir toplantı yaptık. Yani her vatandaşın yapması gereken özel araçlar olsun, özel halk otobüsleri olsun, bütün araçların ambulans sesini duyar duymaz araçlarını sağ tarafa çekip, yol vermesi gerekmektedir. Bunun için bizde bu toplantıyı yaptık. Bir katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize. Ben buradan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

MESLEĞİ ŞOFÖRLÜK OLAN KİŞİLER

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR HEDEF KİTLE

Isparta Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Özlem Demer Dorum’da konuşmasında, “2015 yılında bakanlığımızca başlatılan ‘112 yaşama yol ver medya kampanyası’ ilimizdeki çalışmaları sürdürmeye devam ediyoruz. Özellikle mesleği şoförlük olan, mesaisinin önemli bir bölümünü seyir halinde geçiren meslek grubumuz bizim için önemli bir hedef kitle. Bu amaçla Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi ortaklığı ile bir program düzenleyerek sürücülerimize konunun önemini anlatmaya gayret ediyoruz. İlimiz için daha önce de belirttiğimiz gibi ilk 10 dakikada vakaya ulaşma oranımız ve kırsal vakaya ulaşma oranlarımız aslında bakanlığımızın istediği verilerin çok üzerinde. Biz bunu daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ayrıca çalışmalarımız kapsamında son teknoloji olan ambulanslarımız var. Bu ambulanslarımızın hem önünde hem de arkasında kamer sistemi mevcut. Bu sayede hem ambulansa yol vermeyen şoförler tespit ediliyor, hem de ambulansın arkasına takılan ve kuralları ihlal eden araçların tespiti yapılıyor. Ben bugün burada bizi ağırlayan Halk Otobüsleri Kooperatifine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 768 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...