Belediyede Halk Günleri başlıyor

26 Kasım 2012 19:14

Isparta Belediyesi vatandaşın sorunlarını birebir dinlemek ve sorunu anında gidermek için başlatmış olduğu halk günlerine bir süre ara vermişti. Cuma günü yeniden hayata geçirilen halk günleri neticesinde vatandaş sorununu birebir Günaydın’a aktarma imkanı bulacak.

Cuma günü ilk defa başlatılan Halk Günü’ne Meclis toplantısı olması nedeniyle Belediye Başkanı Günaydın Katılamamış. Onun yerine Başkan Yardımcıları Orhan Eren, Aydın Şanlıtürk, Altan Uğurlu ve yatırımcı daire müdürleri katıldı. Halk günlerinin ilk sorunu olarak da Isparta’yı Antalya’ya bağlayan çevre yolu sakinleri ve esnafından geldi. Bir türlü bitirilemeyen yol nedeni ile işlerinin büyük ölçüde aksadığını belirten esnaf şimdi de tali yolların kapalı olmasından şikayetçi oldu. 6 aydır yolun kapalı olması nedeni ile iflasın eşiğine geldiklerini söyleyen esnaf biran evvel yan yolların faaliyete geçirilmesini belediyeden talep etti. Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk’te tali yolların açılması için girişimlerin başladığını statik hesaplar tamamlanır tamamlanmaz yan yolların açılacağı müjdesini verdi. İlk yapılan toplantıya şehir merkezi esnafınında alışveriş ve eğlence merkezlerinin erken kapatılmasından şikayetçi olduklarını yine eskisi gibi gece 03.00’e kadar işlerlerini açmak istediklerini belirttiler. Bu konuda da çalışmaların sürdüğünü Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde yeni bir yol çizileceği ifade edildi.

İlk halk gününe katılamayan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da yaptığı açıklamasında, İlk halk gününü kendisinin gerçekleştireceğini ancak meclis toplantısı nedeni ile katılamadığını belirterek vatandaşlardan özür diledi. Bundan sonra yapılacak olan halk günlerini fırsat buldukça kendisinin yapacağını söyleyen Günaydın “artık her hafta Cuma günlerini vatandaşın istek ve şikayetlerine ayıracağım. Saat 14.00’de başlayacak olan halk günlerine vatandaşımız gönül rahatlığı ile katılabilirler. Daire müdürlerimin de hazır bulunacağı bu halk günlerinde sorunları yasa ve imkanlar ölçüsünde anında çözmeye çalışacağım” dedi.

 

Bu haber 951 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...