KOSGEB’den Isparta’ya 2 Milyon TL’lik destek

4 Şubat 2016 18:49

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, 2015 yılında Isparta’da 295 işletmeye toplam 2 Milyon 200 Bin TL destek verdiklerini açıkladı. Destek verilen işletme sayısında bir önceki yıla göre yüzde 25 artış olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Rakamlarımızın her geçen yıl artmasını hedefliyoruz” dedi.

KOSGEB, 2015 yılında destek grafiğini yükseltti. KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım 2015 yılında Isparta’da 295 işletmeye toplam 2 milyon 200 bin lira civarında destek sağladıklarını ifade etti. Yıldırım, 2015’te destek verdikleri işletmeci sayısının bir önceki yıla göre yüzde 25 artış gösterdiğini vurguladı.

EN ÜCRA KÖŞEYE KADAR GİRİŞİMCİLİĞİ ANLATACAĞIZ

Destek artışının iyi bir gelişme olduğunu dile getiren Yıldırım, “Bu şekilde desteklerimiz daha da yaygınlaşmış oluyor. Ayrıca geçen yıl 556 girişimciye uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikası verdik. Bu sayı 2016’da daha fazla olacak. İşbirliği yapma aşamasında olduğumuz çeşirli kurum ve kuruluşlar var. girişimcilik kültürünü daha da yaygınlaştırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Isparta’nın en ücra köşesine kadar girişimcilik eğitimlerini yaygınlaştırıp oralardaki potansiyel girişimcileri de harekete geçirmek arzusundayız” dedi.

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ BÜYÜK POTANSİYEL

Öte yandan Isparta’nın en önemli potansiyellerinden birisinin üniversite olduğunu ifade eden KOSGEB İl Müdürü Yıldırım, şunları söyledi: “Üniversitede öğrenci sayısı 80 bini geçmiş durumda. Burada genç bir kitle var. Bunların içerisinde girişimci olabilecek nice gençler var. Bunlar ada ulaşmak için çaba gösteriyoruz. Bu noktada hem rektörlüğümüz hem de diğer kurum ve kuruluşlarla üniversite gençliği potansiyelini değerlendirmek için işbirlikleri yapacağız” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 661 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...