Cumartesi nöbetlerine yargı dur dedi

4 Şubat 2016 18:43

Cumartesi nöbet uygulamasına gitmeyen aile hekimlerine verilen ihtar cezaları  yargıdan dönmeye başladı. Isparta'da Türk Sağlık Sen'in, Isparta İdare Mahkemesinde açtığı 10 davanın tamamı hekimler lehine sonuçlandı.

Cumartesi günleri nöbet tutmaya gitmeyen aile hekimlerine verilen  ceza puanlarından sonra açılan davalar, aile hekimleri lehine sonuçlanıyor.  Isparta'da da Türk Sağlık-Sen Şubesi tarafından, Isparta İdare Mahkemesi'nde açılan davalardan sonuç alınmaya başlandı. Sendika Şube Başkanı Hayati Yıldız, açtıkları 15 davadan 10'unun sonuçlandığını söyledi.

CEZA VERİLEMEYECEĞİNİ ADALET ORTAYA KOYDU

Sonuçlanan davaların tümünün hekim lehine olduğunu belirten  Yıldız, "Diğer 5 dava devam etmektedir. Açtığımız davalardan sonuçlananların tamamı lehimize. Buradan öncelikle Sağlık Bakanlığına seslenmek istiyoruz.  İllerde Halk Sağlık Müdürlüklerine vermiş olduğunuz yetkiler , kanunsuz, hukuksuz dayatmalar Türk adaleti tarafından çalışanların lehine sonuçlanmakta ve kurumunuz zarara uğratılmaktadır. Bu dayatmanın altında neler vardır?  Valilik makamları yanıltılarak verilen 5 ceza puanlarının hukuk nezdinde   verilemeyeceği ortaya konulmuştur" dedi.

DERHAL VAZGEÇİN

Halen cumartesi nöbetlerine  gitmeyen  aile hekimleri hakkında birileri tarafından aranarak,  görev yerinde yok diye tutanaklar tutulduğunu  ve cezalar verilmeye devam edildiğini öne süren Yıldız," Bu uygulamalardan bir an önce vazgeçilmesi gerekmektedir. Yoğun iş yüküne rağmen  böyle dayatmalarla  hekimlerin  ve çalışanların motivasyonları bozulmaktadır. Aile hekimlerinin de istirahata ihtiyacı olduğunu, ilgilenmesi gereken  bir ailelerinin olduğunu, yazılan cumartesi nöbetlerinin  faydadan çok zarar verdiğine bakmak gerekir. Bu nedenle cumartesi nöbeti dayatmasından bir an önce vazgeçilmeli" diye konuştu.  

 

Bu haber 615 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...