Seçmeli Derste Son tarih 8 Şubat

3 Şubat 2016 18:42

Milli İrade Platformu ve Memur – Sen İl Temsilciliğine bağlı Eğitim Bir – Sen 2. Nolu Şube Başkanı Abdülkadir Bulgurcu, Seçmeli ders olarak belirlenecek ders müracaatları 8 Şubat tarihinde sona ereceğini hatırlattı.

Bulgurcu’nun açıklaması şöyle: “Seçmeli ders olarak belirlenecek ders müracaatları 8 Şubat tarihinde sona ereceğinden bu konuda öğrenci velilerimizin acele etmeleri daha uygun olacaktır. Onun içindir ki, 8 Şubat tarihi bir hayli önem arzetmektedir.

Bilindiği gibi öğrencilerimizin Kur’anı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizin Hayatını içeren dersleri alabilmeleri, maneviyat ve ahlak bakımından son derece önemli bir konudur. Bu doğrultuda; Kur’anı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça dersleri için yeni çıkan Eğitim Kanunu ile; İmam – Hatip Okulları dışında kalan tüm okullarda 4. Sınıftan 12. Sınıfa kadar Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi zorunlu olarak okutulacaktır.

Ayrıca; 2016 – 2017 Eğitim Öğretim Yılından başlamak üzere 5. Sınıftan 12. Sınıf sonuna kadar her sınıf için Kur’anı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça dersleri de öğrenci velisi tarafından seçilerek okula bildirilebilecektir. Her okulda bu derslerin okutulacağı sınıflar oluşturulacaktır.

Örneğin; 6. Sınıfta okuyan bir öğrenci, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin yanı sıra Kur’anı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça derslerini okuduğu ortaokulda, 11. Sınıfta okuyan bir öğrenci de bu derslerin tamamını okuduğu bir lisede görebilecektir.

Yüce Dinimiz İslam; Uzman öğretmenler gözetiminde en doğru kaynaklardan öğretilecektir. Art niyetli olan insanların yanlış bir din eğitimi ile topluma zarar vermeleri de engellenmiş olacak. Veliler, 1 – 8 Şubat tarihlerinde ilgili okullarla temas kurarak seçmeli dersleri seçebileceklerdir. Öğrenci ve velilerimizden bu tarihe kadar tercihlerini yapmalarının kendileri açısından büyük önem arzettiğini ifade etmek istiyorum”.

Bu haber 888 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...