“Yaşam endeksindeki Birinciliğin ekonomik kriterlere yansıtılmasını istemiyoruz”

3 Şubat 2016 18:36

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta’nın Yaşam Endeksi sıralamasında birinci olmasının ‘Isparta yönetilemiyor’ diyenlere bir cevap olduğunu belirtti.

TÜİK verilerine göre Isparta, illerin Yaşam Endeksi sıralamasında birinci olmuştu. Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta’nın birinciliğini değerlendirdi. Isparta’nın ulusal anlamda bir başarıya imza attığını ifade eden Yalçın, bu başarının yerel imkanlarla elde edildiğini ve bunun ileride ekonomik kriterlere yansıtılmaması gerektiğini kaydetti.

İsa Yalçın, Bu birincilik Ispartalı hemşehrilerimizin hakkıdır. Yeterli bile değildir daha da artırılması gerekir. Isparta kötü yönetiliyor diyenlere Belediye Başkanımızın çok iyi verdiği cevap hizmetleridir. Isparta’da yaşayan hemşehrilerimizin başından beri bunu çok iyi hak ettiklerini, Isparta Belediyesi ve Belediye Başkanımızda kıymetli hemşehrilerimizin emir subaylığını yaptığını söylemiştik. Isparta yönetilemiyor, Isparta kaybedilen bir şehir noktasında yerel yönetimi eleştirenlere önemli bir cevap verilmiş oldu” şeklinde konuştu.

Öte yandan Belediyenin önemli gayret ve hizmetleriyle mevcut imkanlarla yakalanan bu başarının ileride ekonomik kriterlere yansımasını istemediklerini dile getiren Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bu birinciliğimizi Dereboğazı yolu ile daha artırmak istiyoruz. Bu birinciliğimizi eğitim alanında teknolojik binalarla artırmak istiyoruz. Bu birinciliğimizi teşvik konusunda gelecek destekle artırmak istiyoruz. Yılan hikayesine dönen Konya yoluyla da bu birinciliğimizi artırmak istiyoruz. Yerel imkanlarla elde edilmiş bu başarıyı yarın ekonomik kriterlere yansıtıp da teşviklerden ya da bir takım desteklerden Isparta’nın mahrum bırakılmaması konusunda da şimdiden bir hatırlatma yapmak istiyorum.

Birincilik konusunda Isparta Belediye Başkanımıza, Belediye Başkan Yardımcılarımıza, Meclis üyelerine, tüm çalışanlarına ve tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Eğitim alanında ikinci sıraya taşıyan öğretmenlerimize, sağlık alanında sesimizi Türkiye’ye duyuran doktorlarımıza, hemşerilerimize ve sağlık çalışanlarımıza ve tüm idarecilere teşekkür ediyoruz.”

 

 

Bu haber 655 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...