Nüfusu en fazla olan ilçe Yalvaç

3 Şubat 2016 18:28

2015 yılı ADNKS sonuçlarına göre Isparta’da merkez ilçeden sonra 47 bin 769 nüfus ile nüfusu en fazla olan ilçe Yalvaç iken Isparta ilçeleri arasında merkez ilçeden sonra nüfus artış hızı sıralamasında ‰ 4,1 ile nüfusu en hızlı artan ilçe Atabey ilçesi oldu.

2015 Yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Antalya, Isparta ve Burdur İli sonuçlarını TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel açıkladı:

Ülkemizde, il ve ilçe merkezlerinde ikamet edenlerin oranı 2014 yılında %91,8 iken, bu oran 2015 yılında %92,1’e yükseldi. Belde ve köylerde yaşayanların oranı ise %7,9 olarak gerçekleşti.

 Antalya’da 2015 yılı ADNKS sonuçlarına göre 497 242 nüfus ile nüfusu en fazla olan ilçe Kepez iken Antalya ilçeleri arasında nüfus artış hızı sıralamasında ‰61,7 ile nüfus artış hızı en yüksek olan ilçe Konyaaltı ilçesi oldu.

Isparta’da merkez ilçeden sonra 47 769 nüfus ile nüfusu en fazla olan ilçe Yalvaç iken Isparta ilçeleri arasında merkez ilçeden sonra nüfus artış hızı sıralamasında ‰4,1 ile nüfusu en hızlı artan ilçe Atabey ilçesi oldu.

 Burdur’da merkez ilçeden sonra 64 783 nüfus ile nüfusu en fazla olan ilçe Bucak iken Isparta ilçeleri arasında merkez ilçeden sonra nüfus artış hızı sıralamasında ‰19,3 ile nüfusu en hızlı artan ilçe Gölhisar ilçesi oldu.

ADNKS’de ülke sınırları içinde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve yabancı uyruklu kişilerin tamamı kapsanmaktadır. Kurumsal yerlerde (kışla, cezaevi, huzurevi, üniversite öğrenci yurtları vb.) kalanlar uluslararası tanım gereği ikamet adreslerinin bulunduğu yerleşim yeri nüfusuna değil, kurumsal yerlerin bulunduğu yerleşim yeri nüfusuna dahil edilmektedir. Doğum yeri, göç ve medeni durum bilgilerinde; Türkiye’de ikamet eden T.C. vatandaşları kapsanmıştır. Türkiye'de ikamet eden yabancı uyruklu nüfus ise kapsam dışında tutulmuştur.

ADNKS’ye göre yerleşim yerlerinin nüfus büyüklüğü, yaş ve cinsiyet yapısı ile ilgili ilk sonuçlar, 31 Aralık 2007 itibariyle 21 Ocak 2008 tarihinde kamuoyuna açıklanmıştır. Daha sonraki yıllarda ise ADNKS sonuçları, yılsonu (31 Aralık) itibarıyla Ocak ayında haber bülteni ile kamuoyuna açıklanmaktadır. Nüfus istatistikleri her yıl bu sisteme dayalı olarak üretilmektedir. Türkiye İstatistik Kurumu, ADNKS’deki bilgileri ve diğer idari kayıtları kullanarak güncel bilgileri yılda bir kez yayımlamaktadır.

 

Bu haber 2455 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...