Kanal açma aracı hizmete girdi

1 Şubat 2016 19:00

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, şehrin dar sokaklarına ve yoğun trafik yaşanan caddelerdeki arızalara daha hızlı müdahale amacıyla kış şartlarında eksi derecede çalışabilen Kapalı Panelvan Kanal Açma Aracı’nı hizmete sundu.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda mevcut 3 adet kanal açma aracına ilave olarak şehrin hizmetine sunulan Kanal Açma Aracı birçok teknik özelliği de bünyesinde barındırıyor.

Özellikle kış aylarında diğer araçların su tankının dışarıda olması dolayısıyla eksi derecede seyreden havalarda kanallara müdahalede büyük zorluklar çekiliyordu. Yeni alınan Kanal Açma Aracı’nın su tankı araç içerisinde bulunurken, 1600 litre suyu bünyesinde barındırabiliyor. Bunun yanı sıra 80 metre uzunluğundaki hortumuyla uzun bir mesafede arızlara müdahale gerçekleştirilebiliyor. Yine araçta her türlü teknik donanımda bulunuyor. Hiltiden, jeneratöre her türlü teknik donanıma sahip olan araç gece de aydınlatması sayesinde rahatça müdahaleye imkan sağlanıyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belediye bünyesinde hizmete sunulan kanal açma aracının hayırlı olması dileklerinde bulunurken, “Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’müz bünyesinde 3 adet kanal açma aracımız bulunuyordu. Bu araçlarımıza şimdi bir adet daha ekledik. Yeni kazandırdığımız araç özellikle dar sokaklarda ve trafiğin yoğun olduğu noktalarda rahatça kullanılabilecek tarzda. Yine aracımız eksi derecelerdeki hava değerlerinde de problemlere müdahale şansı tanıyor” dedi.

 

 

Bu haber 754 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...