Kanserde erken teşhis ve tedavi ´´hayat kurtarıcı´´

1 Şubat 2016 18:52

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Onkoloji Uzmanlarından Doç. Dr. Murat Koçer, Ispartalıların en çok akciğer ve meme kanserine yakalandığını söyledi. Koçer, dünya genelinde de vatandaşların en çok bu kanser çeşidine yakalandığını belirtti.

Doç. Dr. Murat Koçer, Ispartalı erkeklerin en çok akciğer, bayanların ise meme kanserine yakalandığını söyledi. Dünya genelinde de hemen hemen aynı hastalıkların olduğunu belirten Koçer, spor ve doğru beslenmenin kanser hastalığını önlediğini de belirtti. Kanal 32 TV’de her hafta yayınlanan Isparta’da Ne Var Ne Yok programının bu haftaki konuklarından olan Doç. Dr. Koçer, kanser hastalığına ilişkin bilgiler verdi. Murat Koçer; kanser hastalığının tedavisinde daha iyi sonuç alınabilmesi için, hastaların hastalığının ne olduğunu bilmesinde yarar olduğunu bildirdi. Koçer, kanser hastalığının tanı ve tedavi olanakları ile mutlak ölümcül bir hastalık olmaktan çıkıp, tedavi edilebilir bir hastalık haline geldiğini söyledi. Kanserin belirti ve bulgularının bulunduğu organlara göre değişim gösterdiğini ifade eden Koçer, vücutta hissedilen olağan dışı bir bulgu halinde hemen doktora başvurmak gerektiğini kaydetti.

Kanserde erken teşhis ve tedavinin ''hayat kurtarıcı'' olabildiğine işaret eden Koçer, erken teşhis ile tedavi şansının artacağını, tedavi giderlerinin azalacağını, doku ve organ kayıplarının önlenebileceğini vurguladı. Koçer, kanser hastalığında erken tanı kadar moralin de önemli bir faktör olduğuna değindi. Kanser hastalarının hastalıklarını bilmesinin tedaviyi kolaylaştıracağını belirten Koçer, ''Kanser hastalarına hastalığının söylenmesinden yanayız. Hasta, hastalığını bildiği için iyileşmek için daha fazla mücadele edecek ve tedaviye daha kısa sürede yanıt verecektir'' diye konuştu.

Bu haber 875 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...