Askerler görev yerlerine uğurlandı

24 Kasım 2012 16:27

1992/4 tertip askerler görev yerlerine halaylarla, çalgılarla uğurlandı. Isparta Otogarında bu nedenle bir haftadır uğurlama törenleri sırasında renkli görüntüler yaşanıyor.

1992/ 4 tertip olarak askere giden erler birliklerine teslim olmaya başladılar.

Isparta Otogarı da son günlerde en büyük gururu yaşayan ve evlatlarını davullu zurnalı askere yollayan gözü yaşlı ailelerin hem sevincine hem de hüznüne sahne oluyor. Otogarda zaman zaman asker uğurlama törenlerinde yaşanan hareketlilik bu kez de 1992/4 tertip olarak askere giden erleri uğurlama sırasında yaşandı.

Türkiye’nin bir çok değişik ilinden Isparta’ya vatani görevini yapmak için bir çok genç gelirken, Isparta’dan da Türkiye’nin bir çok değişik iline vatani görevini yapmak için giden vatan evlatları, gözü yaşlı aileleri tarafından bir bir yolcu ediliyor. 1992/4 tertip olarak vatani görevini yapmak için bir çok değişik illere yolcu edilen vatan evlatları otogarda düzenlenen davullu zurnalı eğlencelerle gözü yaşlı aileleri ve sevenleri tarafından asker ocaklarına uğurlanıyor. Sevenleri tarafından omuzlarda taşınan ve havalara atılan erler ‘En büyük asker bizim asker, Isparta bize, vatan  size emanet’ sloganlarıyla bir bir otobüslere bindirilerek uğurlanıyorlar.

Isparta Otogarında yaklaşık bir haftadır yoğun olarak devam eden asker uğurlama törenlerinin yarın sona ereceği bildirildi. 

Bu haber 1349 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...