Büyükhacılar’da Yeni Okul Sevinci

24 Kasım 2012 16:24

Çevre düzenlemesi ile birlikte 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan ve yaklaşık 1.400 bin liraya mal olan 10 derslikli Büyükhacılar İlk ve Ortaokulu düzenlenen törenle açıldı.

Vali Memduh Oğuz, Milletvekili Recep Özel, Isparta jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Or başta olmak üzere daire müdürleri, sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla açılan okulun, Türk eğitim hayatına hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulunuldu.

Protokol konuşmalarıyla başlayan törende okulun folklor ekibi birbirinden güzel yöresel halkoyunları sergiledi.

Okul müdürü İhsan Arıcı yapmış olduğu kısa selamlama konuşmasında yeni açılan okulda yaklaşık 160 öğrencinin eğitim göreceğini belirtti.

MİLLETVEKİLİ ÖZEL; “İNŞALLAH ÇOCUKLARIMIZIN

GELECEĞİ ÇOK GÜZEL OLUR”

Eğitimde herkese eşit fırsat tanındığını belirten Milletvekili Recep Özel; “Şehirlerde olduğu gibi köylerimize de bu güzel okulları devlet olarak yapmaktayız. Amacımız bu güzel okullarda okuyup iyi yerlere gelebilme imkanını demokrasinin bir nimeti olarak herkese eşit şartlarda sunmak.

Bu bina çocuklarımız adına fiziki manada güzel bir bina oldu, inşallah çocuklarımızın geleceği de böyle güzel olur” dedi.

Açılışı yapılan okulun İlim Şehri Isparta’ya çok yakıştığını belirten Vali Memduh Oğuz ise, ileriki dönemde Büyükhacılar Köyü’nün İlim şehri Isparta’nın vazgeçilmez bir parçası olacağını ifade etti.

VALİ OĞUZ; “İLİM KONUSUNDA NE YAPILIRSA

ISPARTA’YA ÇOK İYİ YAKIŞIYOR”

Vali Oğuz konuşmasında; “İlim konusunda, eğitim konusunda ne yapılırsa Isparta’ya çok iyi yakışıyor. Burada yavrumuz şiir okurken söyledi, bayrak ve ay’dan bahsetti. Bizim Bayrağımızdaki ay mukaddesatımızı, yıldız ise devletimizi remz eder. Yıldız bizim milli kudretimiz demektir, devletimiz demektir, ay’da mukaddesatımız demektir. İşte burada mabet ve okul karşı karşıya durmakta, yavrumuzun okuduğu şiirde yıldız ve ay olarak bahsedilen de budur zaten. Cenabı Allah bizi yıldızımızdan ve ay’ımızdan mahrum etmesin. Bunun hep yükseldiğini, hep yüceldiğini görelim.

Bizim hayalimiz Isparta’nın ilim şehri olmasıdır, bu bizim hedefimizdir, hülyamızdır. O hayalimiz tahakkuk ettikçe Büyükhacılar’da fakülte yapıldığını görelim. Buna kesinlikle % 100 vicdanım gibi inanıyorum. O bakımdan bu mektep inşallah o çalışmanın bir başlangıcı olur. Bu bağlamda hem köyümüze hem de İlim Şehri Isparta’ya hayırlı uğurlu olsun. Burada okuyacak olan yavrularımıza Allah zihin açıklığı versin” dedi.

Konuşmalardan sonra okulun açılışı protokol tarafından yapılarak hep birlikte sınıflar gezildi.    Okulun açılışını 1-A sınıfı öğrencisi İrem Nur Güleç ile birlikte yapan Vali Oğuz, 8-A sınıfını ziyaret ederek işlenmekte olan Türkçe dersini bir süre dinledi. Türkçe Öğretmeni Şevket Çalışkan’ın çok güzel ders anlattığını belirten Vali Oğuz, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner’e talimat vererek öğretmeni ödüllendirmesini istedi.

Anasınıfı öğrencileri ile bir süre oyun oynayan vali Oğuz, ilgililere teşekkür ederek okuldan ayrıldı.

Bu haber 1244 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...