83 bin öğrenci yarı yıl tatiline başladı

23 Ocak 2016 18:21

2015 - 2016 Eğitim – Öğretim yılının birinci dönemi dün sona ererken, Isparta’da 719 okulda 4 bin 274 derslikte öğrenim gören 82 bin 266 öğrenci ile 6 bin 312 öğretmen yarı yıl tatiline girdi. Karne töreni ise Iyaş Selçuklu İlköğretim Okulunda gerçekleştirildi.

Isparta'da  719 okulda 4 bin 274 derslikte öğrenim gören 82 bin 266 öğrenci ile 6 bin 312 öğretmen yarı yıl tatiline girdi.

Karne töreni Iyaş Selçuklu İlköğretim Okulunda yapıldı. Törene; Vali Yardımcısı İsmail Akman, Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, SGK İl Müdürü Mustafa Durgut, Iyaş Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda konuşma yapan Vali Yardımcısı İsmail Akman; “2015 – 2016 eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamladık. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlediği törenin amacı çocuklara karneleri kendi ellerimizle vermek ve iyi tatiller dilemektir. Biz onların geleceği ve eğitimi için, milli eğitim ordusu ve öğretmenlerimiz büyük bir çaba içerisinde çocuklarımızı yetiştirmek için çabalıyorlar. Bu çabaların göstergesi olan karneleri çocuklarımıza vermekten gurur duyuyoruz. Biz çocuklarımızı seviyoruz ve onlara iyi bir gelecek verebilmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

ÖZEL ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ ALDI

Ayrıca, Otizmli çocuklar için açılan özel öğretim sınıfında eğitim öğretim gören öğrencilerin de karnelerini veren Vali Yardımcısı Akman, “Araya bir tatil girecek. 15 gün dinleneceksiniz. Öğretmenlerimiz nezaretinde ilk yarı yılı başarılı bir şekilde tamamladınız ve tatili hak ettiniz. Siz özel durumdan faydalanan çocuklarımızsınız. Öğretmenleriniz sizlere özel bir gayret gösteriyor. Devletimiz de sizin gibi çocuklarımızın eğitim görmeleri için özel destek veriyor. İyi bir tatil yapmanızı diliyorum ve sizleri, ailelerinizi tebrik ediyorum” dedi.

Yarı yıl tatili,  5 Şubat 2016'da sona erecek. İkinci kanaat dönemi 8 Şubat 2016  pazartesi günü başlayacak ve 17 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek.

 

Bu haber 741 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...