IGSİAD’tan Ankara çıkarması

22 Ocak 2016 14:24

IGSİAD Isparta İş Dünyası Platformu Ankara'da toplandı. 8'ncisi düzenlenen toplantıya Yakupoğlu Deri Sanayi ev sahipliği yaptı.

IGSİAD'ın Ankara çıkarmasında TBMM'de Isparta milletvekilleri de ziyaret edildi.

AK Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce ve MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan'ı ziyaret eden heyet karşılıklı görüş alış-verişinde bulundu.

AK Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, ziyaretteki konuşmasında kısır çatışmalardan uzak durulması gerektiğine dikkat çekerek, “Yapacak çok şeyimiz var ve atacağımız adım çok. Patinaj yapmadan yürümemiz lazım. Dördüncü dönemim ve 9 yıldır sizleri temsil etmeye çalışıyorum” dedi.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, tartışmaya açılan yeni üniversite konusunu değerlendirdi. Milletvekili Bilgiç, "Süleyman Demirel Üniversitesinin bölünerek ortaya çıkarılması gerekiyor. Ben hala bu noktadayım. İkinci üniversitenin sağlık bilimleri olarak kurulması daha mantıklı bir proje" dedi.

AK Parti Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç şunları söyledi:

"Kısır çatışmalardan uzak durmak gerekiyor. Yapacak çok şeyimiz var ve atacağımız adım çok. Patinaj yapmadan yürümemiz lazım. Dördüncü dönemim ve 9 yıldır sizleri temsil etmeye çalışıyorum. 80 bin öğrencimiz var. İkinci üniversiteyi dile getirdim. Ben ikinci üniversitenin Süleyman Demirel Üniversitesi'nin bölünerek ortaya çıkarılması gerekiyor. Ben hala bu noktadayım. Bunun için ihtiyaç duyulan alt yapıların karşılanması gerekiyor. Yurt konusunda yoğunlaştık. İkinci üniversitenin sağlık bilimleri olarak kurulması daha mantıklı bir proje. Sağlık Bilimleri üniversitesi için özel idare kampüsünü düşünüyoruz. 500 dönümlük bu yerde bir sağlık kampüsünü oluşturabiliriz.

Isparta İş Dünyası Platformu üyeleri ODTÜ Teknokentinde de incelemelerde bulundu.

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...