800 yıllık İncil ele geçirildi

18 Ocak 2016 17:43

Jandarma ekiplerince; Eğirdir ilçesinde elinde bulundurdukları 800 yılık deri üzerine altın yaldızla yazılı incili satmaya çalışan iki şahıs yakalandı.

Şahısların üstlerinde ve araçlarında yapılan arama sonucu; deri cilt kaplamalı iç sayfalarında altın yaldızlı eski yunanca yazılı bazı sayfalarında haç figürleri Hz. İsa ve Hz. Meryem ile Azizlerin resimlerinden oluşan betimlemelerin bulunduğu ve değerine paha biçilemeyen İncil ele geçirildiği belirtildi.

Konu ile ilgili yapılan duyuruda; “

Isparta İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucunda Eğirdir ilçesinde iki şahsın elinde bulundurduğu 800 yılık deri üzerine altın yaldızla yazılı incili satmaya çalıştıkları yönünde bilgiler alınmıştır.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; Eğirdir ilçesinde S.Y. ve M.Y isimli şahısların elinde bulunan 800 yılık deri üzerine altın yaldızla yazılı incili satacakları bilgisinin alınması üzerine, adli makamlardan alınan arama kararı ile şahısların üstlerinde ve araçlarında yapılan arama sonucunda siyah çanta içerisinde deri cilt kaplamalı iç sayfalarında altın yaldızlı eski yunanca yazılı bazı sayfalarında haç figürleri Hz. İsa ve Hz. Meryem ile Azizlerin resimlerinden oluşan betimlemelerin bulunduğu ve değerine paha biçilemeyen İncil ele geçirilmiştir.

Şüpheliler S.Y. ve M.Y. adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alınmıştır.

Isparta İl Jandarma Komutanlığı, Isparta ilinin kültürel ve tarihi zenginliklerini korumaya yönelik faaliyetlerini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir.

                                                                                         

Bu haber 615 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...