“Vatandaşlarımıza güler yüzlü davranmak en önemli vasıflarımızdan olmalıdır”

16 Ocak 2016 12:36

Emniyet Müdürü Halil Altan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle dün Polisevinde gazetecilerle bir araya geldi.

Emniyet Müdürü Altan toplantıda ayrıca 2015 yılını ve hizmet vizyonunu değerlendirdi.

Toplantıda özellikle vatandaşların polisin asık suratlı değil, güler yüzlü, sıcakkanlı halinde görmek istediğinin  altını çizen Emniyet Müdürü Altan açıklamasında şunları söyledi;  “Vatandaşın can ve mal güvenliğini, huzur ve sükununu kanun ve nizam hakimiyetini sağlamak ve devam ettirmekle görevli Teşkilatımızdan güler yüz, yakın ilgi ve alaka beklemek vatandaşlarımızın en tabii hakkıdır. Vatandaşı teşkilatımızdan soğutan asık surat, kaba, hırçın ve keyfilik gibi davranışlardan kaçınılacaktır.

Vatandaşlarımızla olan her türlü münasebetlerde, (Polis Merkezlerinde, Trafik Kontrollerinde, Genel aramalarda, vs,) vatandaşlarımıza daima güler yüzlü ve kibar davranışlarda bulunmak en önemli vasıflarımızdan olmalıdır. “Beyefendi”, “Hanımefendi”, “Günaydın”, “İyi Günler”, “Lütfen”, “Rica ederim.” gibi sözcüklerin kullanılması vatandaşa güven verecek, bizlerle olan ilişkileri en üst seviyeye getirecektir”.

2015 YILI DEĞERLENDİRMESİ ve HİZMET VİZYONUMUZ

                Başta Birim Amirleri olmak üzere tüm personel, kendilerini belli saatlerde belli yerlerde bulunma ve belli klasik işlevlerini yerine getirme durumunda gören basit bir dişli olma görüntüsünden kurtarmalıdırlar. Görevlilerimiz, yetkisini ve faydalı bilgisini her daim vatandaşlarımızın hizmetine açık tutacaklardır.

Vatandaşın can ve mal güvenliğini, huzur ve sükununu kanun ve nizam hakimiyetini sağlamak ve devam ettirmekle görevli Teşkilatımızdan güler yüz, yakın ilgi ve alaka beklemek vatandaşlarımızın en tabii hakkıdır.

                Vatandaşı teşkilatımızdan soğutan asık surat, kaba, hırçın ve keyfilik gibi davranışlardan kaçınılacaktır.

                Günümüzde Polis-Halk İlişkileri son derece önem kazanmıştır. Vatandaşının desteğini almayan bir teşkilatın başarılı olması düşünülemez. Vatandaşlarımızla olan her türlü münasebetlerde, (Polis Merkezlerinde, Trafik Kontrollerinde, Genel aramalarda, vs,) vatandaşlarımıza daima güler yüzlü ve kibar davranışlarda bulunmak en önemli vasıflarımızdan olmalıdır. “Beyefendi”, “Hanımefendi”, “Günaydın”, “İyi Günler”, “Lütfen”, “Rica ederim.” gibi sözcüklerin kullanılması vatandaşa güven verecek, bizlerle olan ilişkileri en üst seviyeye getirecektir.

                Rütbeli personelimiz kendi birimlerinde veya ek görevlerde birlikte görev yaptığı personele mutlak surette yapılacak görev ile ilgili bilgi vermeli, personelden tam olarak ne beklendiği konusunda eksiksiz olarak bilgilendirme yapılarak takibi buna göre sağlanmalıdır.

Her görevlimiz, kendi birimindeki hizmetlerin isabetle yürütülmesinde tek sorumlu olarak kendisini görmelidir.

                Çağımızın bilgi çağı olmasından hareketle görevlilerin toplumları bilgi çağına hazırlama sorumluluğu olduğu unutulmamalıdır. Bu yüzden tüm çalışanların çağın bir adım önünde olmasını gerektirecek bilgi ve yetenek sahibi olmaları esastır. Bilgilerin tasnif ve kategorize edilerek kullanılması sağlanmalıdır.

                Tüm birimler, alacakları kararlar ve yapacakları çalışmalarda “vatandaşı hizmetin odağı” olarak kabul edeceklerdir. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” felsefesi ile milletine saygılı, onu anlayan, onun yediğinden yiyen, oturduğu yerde oturan, onun bir parçası olan idare anlayışı içerisinde etnik kökeninden, kimliğinden, inancından, doğduğu yerden, ailesinden, eğitiminden dolayı ayrımcılık yapmayan bir yönetimle, tarihine, geleneklerine, inancına, millete ait değerlere sahip çıkan vatandaş odaklı kamu anlayışı içerisinde olunacaktır.

                Bu bakış açısının doğal sonucu olarak, başta yöneticiler olmak üzere mesleki hiyerarşi içerisinde yer alan bütün görevlilerimiz, hizmet için vatandaşı beklemek yerine, hizmeti yeni bir formatla vatandaşın en uygun biçimde istifadesine sunmaya çalışacaklardır. Her işte olduğu gibi, zaman kullanımı açısından da vatandaş odaklılık esas alınacaktır. Doğrudan vatandaşa hizmet veren bütün birimlerde, hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşın da zamanla yarıştığı göz önüne alınacaktır. Bu nedenle, tüm merkez ve ilçe birimlerimizde; vatandaşların işleri süratli, gereksiz masraftan kaçınarak ve bezginliğe meydan vermeden yapılacak, yapılamıyorsa tarafıma bilgi verilecek, hiçbir vatandaş, makamıma gelmek durumunda bırakılmayacaktır.

Kamuoyunun statükoculuk diye vasıflandırdığı, çözüm üretmekten ziyade sorun üreten yönetim tipinden uzak durulacaktır. “Değişime ve dönüşüme açık, insiyatif kullanan, çare üreten” model benimsenecektir. Bunun için bürokratik bahanelere sığınma alışkanlığı her kademedeki personel tarafından kesinlikle terk edilecektir. İşin niçin yapılamadığına, bilindiği ve daima söylenildiği şekliyle “ kadro yetersizliği”, “mali kaynak azlığı” gibi bahanelerin arkasına sığınılarak cevap verilmesi kabul edilebilir değildir. Bu bakımdan, sorunların teşhisi ve çözüm için mevcut şartlar dahilinde nelerin yapılabileceği/yapılabildiği üzerinde durulacaktır. Bu anlamda gerekli duyarlılık maksimum düzeyde sağlanacaktır.

                Devlete saygı ve güven kavramının sarsılmamasına ve zedelenmemesine özen gösterilecektir. Vatandaşların kamu hizmetlerinin yürütülmesinden şikâyetçi olmaları sadece kurallara uyulmamasından değil, daha büyük oranda görevlilerin tutum ve davranışlarından kaynaklanmaktadır. Bu itibarla tüm birim amirleri kuruluşlarındaki görevlilerin vatandaşlarımıza karşı davranışlarını özenle izleyecekler ve geliştirilmesi için gerekli tedbirleri alacaklardır. Bu anlayışı halkımıza kolaylık sağlayarak idareye karşı güven ve saygınlık duygularını güçlendirip geliştirecektir.

Devlet Memurları Kanunu’nun Devlet Memurlarının Görev ve Sorumluluklarını düzenleyen 11. maddesinde “Devlet Memurları Kanun, Tüzük ve Yönetmeliklerde belirtilen esaslara uymakla ve amirler tarafından verilen görevleri yerine getirmekle yükümlü ve görevlerinin iyi ve doğru yürütülmesinden amirlerine karşı sorumludurlar” hükmü yer almaktadır. Birim amirleri kendi görev alanlarına giren hususlarda verdiğim emirleri tam ve zamanında yerine getirecekler ve emir tekrarına sebebiyet vermeyeceklerdir.

                Sorumluluk sahibi olmak, davranışlarımızda tutarlılık göstermek, astların hak ve hukukunu gözetmek, personelin ve halkın bize ve şahsımızda kurumumuza güvenini artıracaktır. Kararların alınması ve uygulanması sırasında “katılımcılık” esas alınacak, şeffaf, sorumluluk bilinci ve öngörülebilirlik anlayışı ile başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere vatandaşların katılımı için olabildiğince ortam hazırlanacaktır. Bunu sağlamak üzere, yapılan taslak çalışmalardan konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının haberdar olması sağlanacaktır. Halkın, aksine bir tespit yapılmayan her türlü kamusal toplantıya katılımı teşvik edilecektir.

                Devletimizin ve milletimizin temel değerlerine bağlı, “hukukun üstünlüğü” ilkesini tam olarak benimseyerek hukuk kurallarının tarafsız, tavizsiz olarak, hakkaniyet doğrultusunda uygulanması sağlanacaktır. Birimlerimizin hizmetlerinde “adalet” ve “vicdan” duygusu çerçevesinde hareket edilerek personellerimiz ve vatandaşlarımızın maddi-manevi olarak memnuniyetleri sağlanacaktır.

ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

2014-2015 yılında meydana gelen Şahsa ve Mala Karşı meydana gelen olayların değerlendirilmesinde;  

                 2014 yılında (3359) Şahsa Karşı, (1804) Mala Karşı olmak üzere Toplam 5.163 olay meydana gelmiştir.

                2015 yılında (4475) Şahsa Karşı, (1550) Mala Karşı olmak üzere Toplam 6.025 olay meydana gelmiştir.

                 2014 yılında Şahsa Karşı İşlenen suçların %97’si, Mala Karşı İşlenen suçların ise %68’i aydınlatılmıştır.

                2015 yılında Şahsa Karşı İşlenen suçların %98’i, Mala Karşı İşlenen suçların ise %73’ü aydınlatılmıştır.

                2014 yılı toplam suçlarda %92, 2015 yılı toplam suçlarda %94 aydınlatma başarı oranı elde edilmiştir.

                - Olaylara karışarak Firar eden (1174) kişi yakalanmış, Faili Meçhul  (881) olay aydınlatılmıştır. 

                - Bir önceki yıla oranla hırsızlık olaylarında -%34 azalma olduğu görülmektedir.

                - Adli birimlerce hakkında yakalama kararı bulunan (5.367) kişinin (5.366)’ nün evrakı infaz edilmiş, halen bu orandaki başarı oranı %99,98’ dir.

                - İlimizde 2015 yılında (115) kayıp şahıstan (111) şahıs bulunmuş, (4) şahsın aranmasına devam edilmektedir.

                İl merkezinde meydana gelen şahsa karşı suçlarda 2014-2015 yılları karşılaştırmasında %33’lük bir artış olduğu görülmüştür.

                İl merkezinde meydana gelen mala karşı suçlarda 2014-2015 yılları karşılaştırmasında %14’lük bir azalış olduğu görülmüştür.

                Aydınlatma oranlarında ise yine aynı dönemler içerisinde şahsa karşı suçlarda 2014 yılında %97, 2015 yılında da %98 aydınlatma başarı oranı elde edilmiştir.

                Aydınlatma oranlarında ise yine aynı dönemler içerisinde mala karşı suçlarda 2014 yılında %68, 2015 yılında da %73 aydınlatma başarı oranı elde edilmiştir.

                2014 yılı toplam suçlarda %92, 2015 yılı toplam suçlarda %94 aydınlatma başarı oranı elde edilmiştir.

Aile içi şiddet olaylarının 2014-2015 yılları karşılaştırmasında %4’luk bir azalma olduğu görülmüştür.

OLAY YERİ İNCELEME

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

                Olay Yeri İncelemede Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan teknik incelemeler neticesinde,

                (129) olay parmak izinden, (2) olay avuç izinden, (2) olay alet izi incelemesinden, (2) olay ayakkabı izinden tespit edilmiş, (19) kişinin farklı kimlik kullanmak suretiyle yalan beyanda bulunduğu tespit edilmiştir. 2014-2015 yılları karşılaştırmasında %21’lik bir azalış olduğu görülmüştür.

MUHABERE VE ELEKTRONİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

                İl Merkezi ve İlçe Emniyet Müdür/Amirliklerimiz 155 Polis İmdat hattına yapılan ihbar/şikayetler;

                İl Merkezi ve İlçeler : 2014 yılında 102951, 2015 yılında 103.827 ihbar/şikayette bulunulmuştur. 

İl Merkezi ve İlçeler ihbar sayısında 2014-2015 yılları karşılaştırmasında %7’lik bir artış olduğu görülmüştür.

TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

                İl merkezinde 2014 yılında 95.353, 2015 yılında ise 100.081 aracın tescil işlemi yapılmıştır. Bir önceki yıla oranla %5 artış meydana gelmiştir.

                İl merkezinde 2014 yılında 80.065 adet, 2015 yılında 100.081 adet sürücü belgesi düzenlenmiş, bir önceki yıla oranla %25 artış meydana gelmiştir.

TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak kontrol edilen araç sayısında  2014-2015 yılları karşılaştırmasında %4’luk bir azalma olduğu görülmüştür.

Alkol kontrollerinde %52’lik bir artış olduğu görülmüştür.

Trafikten men edilen araç sayısında 2014-2015 Yılı Mukayesesinde % 21’luk bir azalma görülmüştür.

Maddi hasarlı trafik kazalarında %12 bir azalma olmuştur.

Yaralamalı Kaza sayısı % 11 oranında, Yaralı Sayısında % 10 oranında arttığı görülmüştür. Ölümlü Kaza sayısının % 50 oranında azaldığı görülmüştür. Geleceğimiz olan çocuklara yönelik trafik eğitimleri düzenledik. Ramazan Ayı Kadir Gecesi Münasebetiyle sürücülere kandil simidi ikramında bulunduk.

BÖLGE TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve bağlı Gelendost Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği olarak 2014-2015 yılları karşılaştırmasında %10’luk bir artış olduğu görülmüştür.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve bağlı Gelendost Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği olarak 2014-2015 yılları karşılaştırmasında %10’luk bir artış olduğu görülmüştür. Ramazan bayramı, kurban bayramında lokum dağıtımı yaptık. Göltaş önüne yerleştirilen maket polis otolarımızla kazalarımız azaldı.

TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ENGELSİZ GÜVENLİ YAŞAM

Projenin Süresi : 11 Ay

                Projede, İlimiz Isparta Merkez de yaşayan 14-25 yaş arasındaki sosyo-ekonomik durumu düşük, sosyal dışlan-maya maruz kalmış, toplumsal bütünleşmeye dâhil olmakta yeterli donanıma sahip olmayan, henüz şehir yaşamına katılma cesareti gösterememiş yada sosyal yaşama katılımları esnasında şehir trafiğine çıkmaları, kendi kişisel güvenliklerini sağlama ve tekerlekli sandalye kullanma becerileri yeterli olmayan dezavantajlı 18 ortopedik engelli çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanarak, sosyal hayata aktif katılımlarının güvenli bir şekilde sağlanması hedeflenmektedir. Bunu sağlayabilmek için tekerlekli sandalye kullanan engellileri iyi bir tekerlekli sandalye kullanıcısı olarak yetiştirmek ikincil amacımızdır.

                Ayrıca bu çocuk ve gençlerin aile, sosyal ve eğitsel çevrelerinin de yapılacak olan çalışmaya dâhil edilmesiyle toplumsal bütünleşmenin sağlanması amaçlanmaktadır.

Projemiz 11.02.2015 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak katılımcıların İl sağlık müdürlüğü koordinesinde sağlık taraması yaptırılarak faaliyete geçmiştir. Proje kapsamında engelli çocuk ve gençlerimize Psikolog tarafından farkındalık eğitimi, fizyoterapistler ve spor eğitmenleri tarafından kas güçlendirme eğitimi verdirilmiştir.

Yürüme Engelliler Yaşam Derneği başkanı ve üyeleri tarafından Tekerlekli Sandalye Beceri Eğiti-mi, Savunma Taktikleri Eğiticisi formasyonuna sahip Polis Memurları tarafından yakın savunma eğitimi, Trafik Uzmanı Polisler tarafından trafik eğitimi, AFAD Eğiticisi Formasyonuna sahip Polis Memurları tarafından AFAD eğitimi, yine Yürüme Engelliler Yaşam Derneği başkanı ve üyeleri tarafından Tekerlekli Sandalye Beceri Eğitimi Eğiticilerin Eğitimi Kursu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı antrenörler tarafından okçuluk ve basketbol eğitimi verilmiştir.

                Ayrıca engelli çocuk ve gençlerimiz sosyal faaliyetler çerçevesinde IYAŞ AVM de bulunan sinema salonuna götürülerek sinema izletilmiş, Antalya İl dışı gezisine ve Eğirdir İlçe gezisine götürülmüştür. Proje katılımcısı çocuklarımız alanlarında uzman engelli rol modellerle buluşturulmuştur. Çocuklarımızın sanata olan ilgilerini ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla Isparta’ da bir ilk olan Omurilik Felçliler Derneği “Rüya ve Maskeler” isimli dans gösterisi sahnelenmiştir. Projemiz 17.12.2015 tarihinde kapanış yemeğiyle sonlandırılmıştır.

DUYARLI TOPLUM HUZURLU ISPARTA

İlk öğretim ve Anaokulu öğrencilerimizin bilgilendirilmesi amacıyla Emniyet Müdürlüğümüz hizmet binaları gezdirilerek çocuklarımızın bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi amaçlandırılmıştır.

                Vatandaşların hizmet aldıkları alış veriş merkezleri, çarşı, pazaryeri, hastane, banka, otoparklar ve ikamet ettikleri mekânlarda ve işyerlerinde meydana gelebilecek hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık gibi olayları önlemek amacıyla, çalışanlar ve vatandaşlar tarafından basit tedbirlerin alınmasını sağlamak. Polis İmdat telefonuna yapılan ihbarların, özendirilmesi ve vatandaşlarımızın çevresinde olan olaylara karşı duyarlılığının arttırılmasını amaçlandı, bu kapsamda;  İl genlinde 114 toplantı yapıldı, , 23536 hane ve işyeri ziyareti gerçekleştirilerek, 14746 broşür ile 487 stıcker dağıtımı yapılmıştır.

                Isparta genelinde  apartman ve bina kapılarına uyarıcı stıcker yapıştırılmıştır.

                Hane ve işyerlerine 23536 Adet bilgilendirici Broşür dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

İLK ADIMDA DOST ELİ

                2015-2016 eğitim öğretim yılında, Süleyman Demirel Üniversitesini kazanarak ilimize çeşitli illerden gelen öğrenci ve ailelerinin illegal yapılanmalar, terör örgütleri, faaliyetleri ve eleman kazanma yöntemleri hakkında bilgilendirmek, polis-aile-öğrenci ilişkilerinin üst düzeye çıkartılması amacıyla 28-30 Eylül 2015 tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Kampüsünde İlk Adımda Dost Eli standı açılmıştır. Stantta öğrenci ve ailelerine gülsuyu, gül lokumu, su ikram edilmiş, broşür, defter ve kalem hediye edilmiştir.

GÜLLER DİYARINDAN ŞEHİTLER DİYARINA

                Çanakkale Savaşının yaşandığı yerleri gençlerimize göstererek, milli birlik ve beraberliğimize katkıda bulunmak amacı ile “Güller Diyarından Şehitler Diyarına” isimli proje hazırlanmıştır.

                Proje kapsamında 14 – 17 Haziran 2015 tarihleri arasında (8) liseden toplam (40) öğrenci, (2) öğretmen katılacak olup,(4) polis memurunun katılım ile Gelibolu Yarımadasında bulunan Şehitlikler, Çanak-kale il merkezi gezilmiş, geziye katılan öğrencilere Çanakkale iline özgü hediyeler verilmiştir.

BİLİNÇLİ GENÇLİK GÜVENLİ YARINLAR

                Terör örgütlerinin öğrencilere yönelik yürüttükleri eleman kazanma yöntemleri ile öğrencileri toplumun huzur ve güvenliğine yönelik eylemlere yönlendirmek amacıyla yürüttükleri propaganda çalışmalarına karşı, öğrencileri bilgilendirmek, terör örgütlerinin gerçek yüzlerini göstererek kurdukları tuzaklara düşmelerini önlemek, milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek amacı ile 31.10.2014 – 20.02.2015 tarihleri arasında ilimiz merkezinde bulunan 23 lisede 3.143 öğrenciye konferans verilmiş olup, konferansa katılan öğrencilere bloknot defter ve kalem hediye edilmiştir.

SİBER GÜL PROJESİ

                Isparta İl Emniyet Müdürlüğünce uygulamaya konulan “Siber Gül Projesi” ile; bilimsel tespit ve analizler ışığında, vatandaşlarımızın mağdur oldukları siber suçlara ilişkin müracaat öncelikleri tespit edilmiştir. Bu tespitte, vatandaşlarımızın siber suçlarla ilgili mağduriyetlerinin %97’sini bankacılık sistemine yönelik suçlar ile sosyal medyaya yönelik suçların oluşturduğu görülmüş olup, “ÖNCELİĞİNİZ, ÖNCELİĞİMİZDİR”  sloganı ile bu suç türleriyle mücadeleye yönelik “bilimsel tabanlı, planlı, projeli, önleyici, proaktif kolluk” anlayışıyla proje çalışmaları yürütülmektedir.

                Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini önlemek amacıyla hazırlanan proje 25.05.2015 ile 31.12.2015 tarihleri arasında ilimizde uygulamaya konularak, öğrencilere, öğret-menlere, kamu çalışanlarına ve vatandaşlara yönelik farkındalık ve suç önleme çalışmalarına başlanılmıştır.

                İl merkezi ve ilçelerimizde, 7/24 esasına uygun olarak, toplamda 31.000 defa ATM/Bankamatik denetlemesi yapılması sağlanmıştır.

                Yapılan Siber Gül Projesi faaliyetleri neticesinde;  En az 52.066 (Elli İki Bin altmışaltı) vatandaşımızın bu suçlardan mağdur olmaları önlenmiştir.

GÜVENLİĞE GENÇ BAKIŞ

Isparta il genelinde 80 bin öğrencisi bulunan Süleyman Demirel Üniversitesindeki özellikle engelli öğrenciler, şehit, gazi çocukları, devlet koruması altında okuyan öğrenciler ve diğer öğrencilerin katılımıyla bir proje gerçekleştirilecektir, bu proje ile gençlerin Polislik mesleğine karşı bakış açıları olumlu yönde şekillendirilecek, ileride ülkesine vatandaşına ve sosyal hayata aidiyet duygusu ile yetiştirilmesi için kişisel ve sosyal gelişimlerini destekleyecek, suç ortamlarından nasıl uzaklaşacakları, suçtan korunma ve kişisel güvenliklerini nasıl sağlayacakları konusunda bilgilendirilecektir.

                Bu bağlamda birbirini tamamlayan konuların yer aldığı, aile, sosyal ve eğitsel çevrelerinin de çalışmaya dâhil edilmesiyle, toplumsal bütünleşmenin sağlanmasını amaçlayan “GÜVENLİĞE GENÇ BAKIŞ” başlıklı bir proje hazırlanmıştır. Proje İçişleri bakanlığı EGM Proje Değerlendirme Kurulu tarafından 14.12.2015 tarihinde kabul edilmiştir.

ONLARA GELECEKLERİNİ HEDİYE ET

Isparta il genelinde suça karışmış ya da suç ve şiddet eğilimi riski taşıyan, sosyal yaşam düzeyi düşük, sosyal dışlanmaya maruz kalmış, toplumsal bütünleşmeye dâhil olmakta yeterli donanıma sahip olmayan dezavantajlı çocuk ve gençlerin, kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanarak, suç ortamlarından uzaklaştırılması ve okula devamlarının sağlanması amacıyla              “ONLARA GELECEKLERİNİ HEDİYE ET 2” başlıklı bir proje hazırlanmıştır. Proje İçişleri bakanlığı EGM Proje Değerlendirme Kurulu tarafından 14.12.2015 tarihinde kabul edilmiştir

Bu haber 773 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...