CHP İl Başkanı Ersoy’dan Gazeteciler Günü mesajı

12 Ocak 2016 18:43

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Eyüp Ersoy, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün, gazetecilerin mesleklerine ve meslek onuruna sahip çıkma günü olmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Ersoy, çalışan gazetecileri, “özgürce sendikalaşamayan, İş güvencesi olmayan, kraldan çok kralcı yandaş yöneticiler tarafından yandaş yapılmak istenen gazeteciler merhaba” diye selamladı.

“Özgürlüğünden vazgeçen, halkın haber alma gerçekleri öğrenme hakkını savunmayan basının saygınlığı da, inandırıcılığı da olmaz” diyen  Isparta İl Başkanı Ersoy, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Ersoy’un mesajı şöyle ;

“Ne yazık ki, geçen yıl olduğu gibi bu yılda çalışan gazeteciler gününde çok sayıda gazeteci işsiz. Çalışan gazeteciler ise, iş güvenliğinden, örgütlenme hakkından, haberi haber gibi yazıp kamuoyunu doğru bilgilendirme hakkından yoksun. Torpil, rüşvet ve kara para aklama dahil, ucu iktidara dokunan yolsuzluk haberlerini yazamıyorlar, yayamıyorlar, program yapamıyorlar.

Yazmaya kalkanlar da ya işten atılıyor, ya da kraldan çok kralcı gibi davranan sözde medya yöneticileri tarafından haberleri sansürleniyor veya çöpe atılıyor. Sansürü bile yetersiz bulanlar köşeleri kapatıyor, ekranları karartıyor.

Halkın haber alması, gerçekleri öğrenmesi için çalışan, gazeteciler, yazarlar, bir kılıf bulunarak gözaltına alınıyor, hapishaneye gönderiliyor.

Dışarıda kalan ve gazetecilik yapmaya devam edenler ise, 212 sayılı yasayla kazandığı hakları ellerinden alınarak köşeye sıkıştırılıyor, insani yaşam koşullarından uzaklaştırılıyor.

10 Ocak çalışan gazeteciler gününün, gazetecilerin meslekleriyle meslek onuruna sahip çıkma günü olmasını diliyorum. Biliyoruz ki, özgürlüğünden vazgeçen, halkın haber alma gerçekleri öğrenme hakkını savunmayan basının saygınlığı da, inandırıcılığı da olmaz

Bu duygu ve düşüncelerle çalışan, çalıştırılmayan, işsiz, hapis veya en güç koşullarda bile meslek onurlarını koruyan tüm gazetecilere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum”

 

Bu haber 670 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...