“Köyümüz tarımsal alan olarak kalsın”

23 Kasım 2012 19:14

Isparta’nın Yakaören Köyü Muhtarı Mehmet Bediz ve 20 kişilik heyet Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret ederek, köylerinin tarımsal alan olarak kalması talebinde bulunarak dilekçelerini sundular.

Yakaören Köyü Muhtarı Mehmet Bediz, köylerinde yapılan imar çalışmalarını neticelendirmek üzere geldiklerini ve hazırladıkları dilekçeleri ile birlikte Başkan Günaydın’ı ziyaret ettiklerini söyledi.

Yakaören Köyünden olan Isparta Belediyesi eski Meclis Üyesi Hüseyin Uçman da, daha önce köylerinde geçici imar çalışması yapıldığını, köylerinin Gölcük, Milas gibi yerlerden dolayı hem turizm hem de arazi bakımından tarıma uygun olduğuna değindi. Uçman, Deregümü Köyü’nün tarımsal alanlardaki başarılarını dile getirerek, köylerinin imar planında tarımsal arazi olarak devam etmesini ve tarımdan para kazanmak istediklerini ifade etti. Uçman, “Tarımsal arazi olarak kalmak istiyoruz. Başkanımızın gerek Isparta’ya gerekse şehir genelinde yaptığı çalışmalarından dolayı gerek şahsım gerekse köy halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Ziraata saygı duyan bir kişi olduğunu belirten Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ise, tarımsal arazilerde yapılaşmaya karşı olduğunu dile getirdi. Tarih boyunca köylerin yamaçlara yapıldığını buna karşın ovaların tarım arazisi olarak kullanıldığını belirten Başkan Günaydın, ancak son zamanlarda bundan uzaklaşıldığını ve ovalara yapılaşma yapıldığını ifade etti.

‘Ziraatın kısa zamanda altın olacağına inanıyorum’ diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Kıymetli topraklarımız var. Isparta’nın markalaşan bir şehir olmasını istiyorum. Bunlar arasında tarım da bulunuyor. Köylerimizi Isparta’nın bir mahallesi olarak kabul ediyoruz. Her bakımdan sizlere yardıma hazırız. Taleplerinizi dikkate alacağız. Köyümüzün bu konudaki tepkisini dinleyeceğiz ve hep birlikte ortak bir karara varacağız. Bu topraklarımızı altın yapalım. Sizler ‘ziraat alanı olarak kalmak istiyoruz’ diyerek, aslında ‘geleceğimizi düşünüyoruz’ diyorsunuz. Talebinizi değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1158 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...