“Öğretmenlerimiz, ilim irfan yuvasının mimarlarıdır”

23 Kasım 2012 19:09

AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Uzaktaş’ın mesajı şöyle: “Milletleri yücelten, onları diğer milletlerden üstün hale getiren en önemli faktör eğitimdir. Bilimde, sanatta, kültürde ve ekonomide gelişmiş, ilerleyen toplumlar hep eğitim sorunlarını çözmüş olanlardır.

Ülkemizin kalkınması ve gelişmesinde mesleğini büyük bir aşkla yapan, öğrencilerini büyük bir özveriyle yetiştirmeye çalışan yüzlerce, binlerce öğretmenimizin emeğinin bulunduğunu biliyoruz. Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır.

Bizleri ham bir madde olarak ele alan öğretmenler, üzerimizde titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak bizi şekillendirirler. Duygularımıza, ruhumuza, fikirlerimize ve hayata bakışımıza en güzel desenleri verirler. Her toplumda ve her dönemde öğretmenler, topluma ışık saçan, onları yönlendiren ve bilgi sunan bir pınar olmuştur.

Öğretmenlerimiz, ilim irfan yuvasının mimarlarıdır. Bu duygu ve düşünceyle öğretmenler gününde öncelikle ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmetle anarken tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü canı gönülden tebrik eder bu ulvi mesleklerinde kendilerine başarılar dilerim”.

Bu haber 675 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...