CHP’den ‘Öğretmenler Günü’ kutlaması

23 Kasım 2012 19:05

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Şenol’un mesajı şöyle: “Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Ülkemiz için en büyük aydınlanmanın başladığı Harf Devriminden sonra, Büyük Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliğinin verildiği gün.

Atatürk, ‘Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur’. Özlü sözleri ile Öğretmenin önemine vurgu yapmıştır.

Böyle özel bir günde öğretmenler için hatırlanmak, unutulmamış olmak bile önemlidir. Öğretmenlerin bu özel gün nedeniyle ekonomik, sosyal, özlük hakları ve nitelikli eğitim-öğretim konusunda beklentileri yüksektir. Öğretmenlere grevli toplu sözleşmeli sendikal hak tanınmasından dolayı ekonomik durumları hiç de iyi değildir. Aldıkları ücret dünya ülkeleri sıralamasında son sıralardadır. Mezun olup da uzun yıllar atanamayan öğretmenlerin durumu içler acısıdır. Bunu ancak yaşayan bilir. Hükümetin 4+4+4 eğitim sistemi ile ‘Deney-Gözlem-Gezi’ programından yoksun, üretken olmayan, eğitim-öğretimi bilgiye ulaşmada teşvik etmeyen, ezberci, niteliksiz sistemi ile ülkemiz daha da geri kalmışlığa sürüklenmektedir.

Bütün bu sorunlar içinde özveri ile çalışan eğitim emekçilerimizin bu özel günü en içten duygularımla kutlarım”.

 

Bu haber 636 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...