ASANSÖR GÜVENLİĞİNE DİKKAT

30 Aralık 2015 18:53

Basın Kulübü bu haftaki konuğu Szutest firmasının Genel Müdür Vekili Hüseyin Selman Yanar Isparta'daki asansörler ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Kanal 32'de Gazeteciler Mehmet Erçakır ve Soner Toros'un moderatörlüğünde ekrana gelen Basın Kulübü'nde yine gündem belirleyecek konular konuşuldu. Programa konuk olan Szutest firmasının Genel Müdür Vekili Hüseyin Selman Yanar, Isparta'nın asansörler hakkında bilgiler vererek 2017 hedeflerini açıkladı.

SON TARİH 4 OCAK

Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın yönetmelikleri kapsamında Isparta Belediyesi tarafından yetkilendirilen A tipi muayene kuruluşu Szutest, Şubat-Aralık 2015 dönemindeki faaliyetlerini anlatan Yanar,  11 aylık dönemde Isparta'daki asansörlerin yüzde 97'sini periyodik kontrolden geçirdiklerini söyledi.  Yanar: “Isparta Belediyesi, yasanın yükümlülükleri kapsamında ilk muayenesini yaptırmayanlar ile periyodik muayenede sorunlu çıkan asansörlerin güvenli hale getirilmesi için 4 Ocak'a kadar süre verdi. Bu tarihten sonra Zabıta marifetiyle asansörler mühürlenerek hizmetten men edilecek” diye konuştu. 

ACİL MUAYENEYE GİRMESİ GEREKEN 700 ASANSÖR VAR

Yanar şunları söyledi: “Biz gerekirse vatandaşın canı için vatandaşla da ters düşeriz ama biz bu işi yaparız. Mevzu can ve mal güvenliği ise dikkate alınması gereken şeyler var. Isparta'da Şubat ve Nisan ayında 530 muayene edildi. Nisan ayında yüzde 32 yeşil yüzde 65 kırmızı yüzde 3 de sarı etiket aldı asansörler. Asansörlerimizin yüzde 65'i kırmızı yani can ve mal güvenliği açısından tehlikeli. Şubat 2'den Ekim ayına kadar 1265 asansör muayene etmişiz. Burada yüzde 42 kırmızı, yüzde 52'de yeşil etiket almış asansörler. Şubat-Kasım aylarında bin 493 ilk muayenede yeşil etiket yüzde 51, kırmızı yüzde 44. Acil muayeneye  girmesi gereken şu anda Isparta’da 700 civarında asansörümüz var.”

Asansör yönetmeliğinin sadece kullananların değil teknisyenlerin de can güvenliğini koruyan bir yönetmelik olduğunu belirten Hüseyin Selman Yanar, “Biz 2016 için kendimizi planlıyoruz. 2016’da yapacağımız çalışmalar neticesinde 2017’ye kırmızı etiketli hiçbir asansör bırakmamayı düşünüyoruz. Bu bizim hedeflerimiz arasında. Teknik firmaları da bu konuda yönlendireceğiz. Amacımız 2017'ye yeşil asansörlerle girmek” şeklinde konuştu.

Bu haber 697 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...