Hedeflenen Düşünceler Kursiyerlere Aktarıldı

12 Aralık 2015 10:20

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ISMEK Birimi tarafından merkez başta olmak üzere 9 ayrı mahallede kurslarını açtı. Kursiyerlere hocalar gözetiminde kurslar veriliyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belediye seçimleri öncesinde vatandaşlara ISMEK kurslarını mahallelere yayacakları sözünü verdiğini hatırlatarak, “‘Kalitesi yüksek, özel kurslar vereceğiz. Bunları merkezdeki gibi mahallelerimizde de yaygınlaştıracağız. Kursları hemşehrilerimizin ayağına getireceğiz’ demiştik ve bunu gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi. 

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ISMEK Birimi’nce merkez bina başta olmak üzere açılan Halife Sultan, Halıkent, Hisar, Davraz, Anadolu, Fatih, Zafer, Batıkent ve Doğancı mahallerinde el sanatları kursları devam ediyor.  Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın mahallelerdeki ISMEK kursiyerlerini ziyaret etti, kurs hocalarından çalışmalar hakkında bilgi aldı. Günaydın, “Mahallelerdeki çalışmalarımız merkez binadaki çalışmaların alt basamağını teşkil edecektir. Başarılı ve istekli olan kursiyerlerimiz çalışmalarını buradan sonra merkez binada da devam ettirebilecekler” dedi.

Kursiyerlerin kısa sürede yaptıkları çalışmaları ve hassas neticeye ulaşmak için yapılan çalışmaların başlangıcını incelediklerini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “9 mahallemizde kurslarımızı açtık. Hassasiyet içerisinde çalışmalar devam ediyor” dedi. Bugüne kadar kent genelinde açılan ve sürdürülen tüm çalışmaları kendilerinin birinci basamak olarak kabul ettiklerini, artık bu çalışmaları çok yukarılara çıkarma hedeflerinin bulunduğunu aktaran Günaydın, “İpek iplik ve ipek kumaşla yapılan eserleri en üst noktalara getirmek istiyoruz. Kursiyerlerimizi de uzun, gayretli bir çalışma içerisine sokmak istiyoruz. Bugüne kadar yapılan tüm çalışmaları tüm kurumlar dahil birinci basamak kabul ediyoruz. Bir yıl sonra yaptığımız tüm çalışmalarımızı Türkiye’ye duyurmak istiyoruz. Bunların sergilenmesi için fiziki anlamda 9 bin metrekarelik Gökkubbe Projemizde bitmek üzere. Bu eserleri Gökkubbe’den Türkiye’ye sergileyeceğiz. Isparta el işçiliğini, sanatının zirvesini orada göstereceğiz. Daha sonra da ürünlerin satışları yapılarak kazanca dönüştürülecek” şeklinde konuştu.

‘Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde el sanatları kurslarını mahallelere kadar yaygınlaştıracağız’ şeklinde söz verdiklerini hatırlatan Başkan Günaydın, “1,5 yıl içerisinde verdiğimiz sözleri yerine getirdik ve bugün mahallelerimizdeki kurslarımız faaliyete geçti. Dediğimizi, verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Umutluyum çok daha güzel çalışmalar olacak. Türk kültür ve sanatının zirvesini, töremizi en üst seviyeye çıkarıyoruz” görüşlerinde bulunurken, Ahşap Sanat Merkezi’ne de değindi. Günaydın, Ahşap Sanat Merkezi’nin 6 yıl önce faaliyete geçtiğini hatırlatarak, 32 usta yetiştirildiğini ve kaybolan sanatların geri getirildiğini ve bu sanatın daha da üst seviyelere çıkarılması amacında olduklarını belirtti. Günaydın, “Bugün hedeflediğimiz düşüncelerimizi kurslarımızdaki kursiyerlerimize aktarıyoruz. Yapılan çalışmaların Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

 

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...