Geleceğin Girişimcileri Sektör Temsilcileriyle Buluştu

12 Aralık 2015 10:09

Süleyman Demirel, Akdeniz, Mehmet Akif Ersoy, Uluslararası Antalya üniversiteleri ve ANSİAD işbirliğiyle düzenlenen “13. Girişimcilik Haftası”nın Isparta ayağı, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“Sürdürülebilir Yaşam İçin Girişimcilik” temalı programda,  bölgesel kalkınmada önemli bir yeri olan yenilikçilik ve girişimcilik kavramları ele alındı. Gençlerin yenilikçi potansiyellerini keşfedip, güçlü gelecek vizyonuna sahip olmaları amacıyla hazırlanan programın açılış konuşmasını yapan ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, gençleri girişimciliğe, üretmeye ve ulusal kalkınmaya, doğrudan katkı yapmaya davet etmek için çalıştıklarını vurguladı.

Kalkınmayı; bireysel zenginlikten ziyade tüm toplumun ve ülkenin gelişimi olarak nitelendiren Eroğlu, “Hukuk, demokrasi gibi sosyal kültürün bir parçası olan girişimciliği teşvik etmeliyiz. Girişimciliğin özü merak ve tutkudur. Üniversitelerimiz, evren kentlerimiz evrensel düşüncenin gökkuşağı gibi olmalı, entelektüel bir ortam yaratarak girişimcilik ve yenilikçiliğin merkezi olmak durumundadır.”dedi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ali İhsan Altınok, aktif iş hayatına katılımın hayati önem taşıdığını belirterek girişimciliğin ülke ekonomisinde önemli rol oynadığını söyledi. Girişimciliğin risk almayı gerektirdiğini ifade eden Altınok, “Yapacağımız işlerde kararlı olmalı. Fırsatları değerlendirmeliyiz. Ülkemizin ekonomisinde girişimci ruhun başarısı çok önemli.” diye konuştu.

Öğrencilere “Girişimci olmak risk almayı, riski kontrol edebilmeyi ve risk alarak öne çıkmayı gerektiriyor” mesajını veren Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu ise bölgesel kalkınmanın da birlikte hareket etmekten geçtiğini belirterek Isparta, Antalya ve Burdur illerinin ortak hareket etme duygusu gelişmiş iller olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek ile ANSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Erdoğan, girişimciliği konu alan bir söyleşiyle öğrencilerle buluştu.

 

Bu haber 619 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...